Završnica Davis Cupa

Srbija, Rusija, Španjolska, Hrvatska, favoriti

Po imenima, među favoritima su tu Srbija, Rusija, Hrvatska, Španjolska, ujednačene postave imaju Amerikanci, Britanci, Italija. Prvog dana se sastaju Hrvatska - Australija, Francuska - Češka, te Kanada - Švedska.
Sport / Ostali sportovi | 24. 11. 2021. u 14:18 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madrid, Innsbruck i Torino su domaćini završnice ovosezonskog izdanja Davis Cupa, Svjetske skupine. Takmičenja koje je prošle godine proživjelo transformaciju što mnogim ljubiteljima tenisa definitivno nije dobro "sjelo" ali što je tu. Davis Cup ide dalje, drugu godinu zaredom imamo novi sustav.

Za one koji ne znaju, 12 reprezentacija će biti raspoređeno u četiri skupine po tri, u četvrtfinale idu pobjednicu skupina te dva najbolja drugoplasirana. U Madridu je trenutačno šest reprezentacija i taj grad je domaćin završnice. U skupini A su Španjolska, Rusija i Ekvador. U skupini B su Kanada, Kazahstan i Švedska, dok će u Innsbrucku igrati Česi, Francuzi i Velika Britanija. U ovom poznatom zimovalištu su još Serbija, Njemačka i Austrija. Što se tiče Torina, ovaj grad koji je prije samo nekoliko dana bio domaćin ATP Finalsa će ugostiti Hrvatsku, Mađarsku i Australiju (skupina D), odnosno SAD, Kolumbiju koji su u istoj skupini s Italijom.

To što se promijenio sustav takmičenja, što je više novca u igri nije promijenilo razmišljanja većine igrača koji su odlučili preskočiti i ovaj Davis Cup. Međutim, tu su Đoković, Medvedev, Marin Čilić, Cameron Norrie, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Pablo Carreño Busta, John Isner, imena koja garantiraju dobar tenis. Ne treba zaboraviti niti izuzetno jake parove, Pavić/Mektić, Cabal/Farah, Herbert/Mahut, Marach/Oswald.

Prošle godine zbog pandemije korona virusa, završnica se nije igrala, godinu dana ranije, u finalu je Španjolska nadigrala Kanadu, sve je bilo gotovo nakon dva singla.

Po imenima, među favoritima su tu Srbija, Rusija, Hrvatska, Španjolska, ujednačene postave imaju Amerikanci, Britanci, Italija. Prvog dana se sastaju Hrvatska - Australija, Francuska - Češka, te Kanada - Švedska.

Kopirati
Drag cursor here to close