Italija prva u četvrtfinalu

Srbija u problemu, Hrvatskoj treba samo bod

Hrvatska ima jednu pobjedu, danas igra protiv oslabljene Mađarske. Australija je nakon velike borbe pobijedila Mađarsku s 2:1 u drugom dvoboju skupine D, ali baš takav rezultat najviše je koristio Hrvatskoj koja danas od 10 sati igra protiv Mađarske.
Sport / Ostali sportovi | 28. 11. 2021. u 10:34 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako smo na papiru prije početka završnog turnira imali nekoliko reprezentacija koje su u krugu favorita, situacija se nakon pojedinih mečeva po skupinama malo promijenila. Za sada je jedina Italija unutra, s obzirom na to da su Sonego i Sinner odradili maksimalno svoje singlove kako protiv Amerikanca tako i susretu S Kolumbijom.

Uz Italiju kao moguće iznenađenje "nudi" se Velika Britanija koja je napravila veliki korak prema četvrtfinalu u Innsbrucku. Cameron Norrie i Dan Evans igraju dosta dobro, potvrdili su to u mečevima kontra Arthura Rinderknecha i Adriana Mannarina. Nadu Francuza u prolaz zadržali su Nicolas Mahut i Rinderknech pobjedom u paru.

Neočekivano se u problemima našla Srbija nakon poraza od Njemačke. Filip Krajinović je izgubio u dva seta od Dominika Koepfera, Đoković je ispustio šest gemova u duelu protiv Struffa, pa je meč parova bio presudan.

Kevin Krawietz i Tim Pütz su slavili nakon velike borbe u tie breaku. Nakon ovog poraza u taboru Srbije "moraju" navijati za domaćina Austriju u okršaju s Njemačkom, jer ih bilo koji trijumf domaće selekcije vodi u četvrtfinale s prve pozicije. Najbolji iz skupine F u prvoj nokaut rundi ide na najboljeg iz skupine C u kojoj je Velika Britanija lider.

Đoković i društvo dalje mogu i kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane selekcije, a to će se dogoditi ako se poklope neki rezultati. Tako recimo Kanada mora dobiti Kazahstan, Hrvatska Mađarsku, Britaniju češku, Kolumbija mora barem osvojiti bod protiv Amerike, dok u duelu Rusije i Španjolske krajnjih ishod mora biti maksimalan.

Hrvatska ima jednu pobjedu, danas igra protiv oslabljene Mađarske. Australija je nakon velike borbe pobijedila Mađarsku s 2:1 u drugom dvoboju skupine D, ali baš takav rezultat najviše je koristio Hrvatskoj koja danas od 10 sati igra protiv Mađarske i dovoljan joj je jedan bod da bi potvrdila osvajanje prvog mjesta i plasman u četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close