Favoriti opravdali očekivanja

Španjolska krenula pobjedom

Dušan Lajović i Gerald Melzer su odigrali jedan od boljih mečeva u prva dva dana. Nakon velike borbe u tri seta, slavio je Lajović 7:6(5), 3:6, 7:5. Novak Đoković je odradio formalnost protiv Denisa Novaka.
Sport / Ostali sportovi | 27. 11. 2021. u 00:27 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana završnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa nije bilo iznenađenja. "Derbi" su igrali Italija i SAD u okviru skupine E.

Amerikanci nisu imali šansi, Lorenzo Sonego je ispustio devet gemova protiv Opelke, Jannik Sinner je razbio John Isnera 6:2, 6:0. Deseti igrač svijeta je još jednom potvrdio sjajnu formu, čak pet puta je uzeo servis svom protivniku i na kraju je postao prvi igrač koji je protiv sjajnog servera izgubio samo dva gema. Čast Amerikanaca je spasio par Rajeev Ram / Jack Sock.

Dušan Lajović i Gerald Melzer su odigrali jedan od boljih mečeva u prva dva dana. Nakon velike borbe u tri seta, slavio je Lajović 7:6(5), 3:6, 7:5. Novak Đoković je odradio formalnost protiv Denisa Novaka, a treći bod za Srbiju su izborili Nikola Ćaćić i Filip Krajinović.

Oslabljeni Španjolci su krenuli u obranu naslova trijumfom nad skromnim Ekvadorom. Emilio Gómez, tenisač čiji je otac osvojio Roland Garros je pružio odličan otpor Pablu Carreñi Busti, završilo je 5:7, 6:3, 7:6(5). Feliciano López, veteran koji još uvijek ne razmišlja o povlačenju je bio siguran u prvom singlu, dok su Pablo Carreño Busta i Marcel Granollers osvojili treći bod.

 

Skupina A:
Španjolska - Ekvador 3:0

Skupina E:
Italija - SAD 2:1

Skupina F:
Srbija - Austrija 3:0

Kopirati
Drag cursor here to close