Četvrtfinale Monte Carla

Rune bolji od Medvedeva, Musetti bez šansi protiv Sinnera

"Cijenim Medvedeva i sve ono što je napravio u karijeri. Do sada nikada nismo igrali jedan meč zvanični na turniru, ali smo dosta trenirali zajedno. Nije lako pobijediti Daniila" rekao je nakon meča Rune.
Sport / Ostali sportovi | 14. 04. 2023. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo šaroliko i zanimljivo društvo imamo u završnici velikog turnira u Monte Carlu. Jesu nositelji, međutim, teško da je netko mogao pretpostaviti da će biti ovako posloženi. Taylor Fritz je prvi put skinuo skalp jednom TOP 10 igraču na zemljanoj podlozi. U dva seta je sredio Stefanosa Tsitsipasa 6-2, 6-4, pa će sutra prvi put igrati u polufinalu ovog turnira. Podatak da je Tsitsipas imao samo jednu break loptu, dovoljno govori kakav meč je odigrao Amerikanac.

"Odigrao sam meč na visokoj razini. Sada sam pun samopouzdanja, dokazao sam da mogu igrati dobro na ovoj podlozi" kaže Fritz, podlozi koja nikada nije bila omiljena američkim tenisačima.

Naredni protiv Fritza u polufinalu je Andrey Rublev. Rus je zaustavio dobru seriju Jana Lennarda Struffa. I ovaj meč je završen u dva seta 6-1, 7-6(5). Nijemac je vratio break zaostatka, u tie breaku je došao na 5-4, spasio je jednu meč loptu, ali ne i drugu.

Mladi Danac Holger Rune je odigrao sjajan meč protiv Daniila Medvedeva koji je u ovom društvu preostalih osam igrača bio najveća faca. Međutim, Rus često zna reći kako ovo nije njegova omiljena podloga. Rune je poveo 3-1 i tu prednost je sačuvao do 6-3. U drugom setu se Medvedev vratio nakon izgubljenog servisa, ali je onda pokleknuo u devetom gemu za krajnjih 6-3, 6-4.

"Cijenim Medvedeva i sve ono što je napravio u karijeri. Do sada nikada nismo igrali jedan meč zvanični na turniru, ali smo dosta trenirali zajedno. Nije lako pobijediti Daniila" rekao je nakon meča Rune.

Njega u polufinalu čeka Jannik Sinner. Priča Lorenza Musettija je trajala manje od 24 sata. Protiv zemljaka nije imao šanse, uhvatio je četiri gema, po dva u svakom setu. Cijeli meč je trajao sat i 16 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close