Drama na peterce

"Rezerva" Anić odveo Hrvatsku u finale

Golmani nisu imali šanse, pet serija na jednoj, pet na drugoj pa novi krug. Marinić Kragić drugi put zabija za 17:16, Anić brani i Hrvatska je u finalu. Protiv Italije od 15 sati 30 minuta u subotu.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2024. u 17:47 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je bila jako blizu ogromne, velike, možda i najveće senzacije u povijesti vaterpola. Najavljivali su iz tabora reprezentacije Hrvatske tešku utakmicu, ali vjerojatno nisu očekivalo ovako tešku.

Do šeste serije peteraca, kada je Ivica Tucak odlučio napraviti izmjenu. Bijača je na golu zamijenio Anić koji skida šut Khaszu i Hrvatska odlazi u finale. Koje je izgledalo jako blizu iz ugla Hrvatske nakon što je osam sekundi prije kraja treće četvrtine Žuvela pogodio za 9:6.

Međutim, Francuska je pokazala još jednom da je vaterpolo svijet dobio još jednu kvalitetnu selekciju koja će razbiti monotoniju koja traje kada u pitanju osvajači medalja. Bouet, Khasz vraćaju Francusku u život. Burić je na asistenciju Harkova vratio na +2. Zaradila je Francuska peterac, a realizirao ga je Vernoux. Hrvatska, slično kao u finalu protiv Španjolske ostaje bez završnice.

Vukičević i Harkov ne mogu pogoditi. Može zato Bouet na drugoj strani za 10:10. Kad je najpotrebnije, pojavio se Fatović. Iskoristio je Loren akciju s igračem manje 52 sekundi prije kraja. Međutim, Francuzi iako nikada nisu bili u sličnoj situaciji, ne posustaju. Igraju na sigurno, Khasz je zabio iz teške situacije s desnog krila, 16 sekundi prije kraja.

Hrvatska je imala posljednji napad, ali premalo vremena. čak je u samom finišu dosuđen prekršaj u napadu. Golmani nisu imali šanse, pet serija na jednoj, pet na drugoj pa novi krug.

Marinić Kragić drugi put zabija za 17:16, Anić brani i Hrvatska je u finalu. Protiv Italije od 15 sati 30 minuta u subotu.

Bijač je imao 12 obrana, Fatović je postigao tri gola iz igre, baš kao i Bouet. Na golu Francuske Fontani 9 obrana. Hrvatska je imala manje igrača više, ali bolju realizaciju 5/9, dok su Francuzi u ovom segmentu igre bili puno lošiji 5/14.

Kopirati
Drag cursor here to close