Uzvratili Španjolcima

Italija u finalu Svjetskog prvenstva

Španjolci su stvarno imali katastrofalnu realizaciju (6/31). Munarriz je šutirao 2/10, Perrone je bio još gori 0/6 i da kojim slučajem Aguirre nije imao velikih 14 obrana, pitanje je u kojem bi pravcu otišla ova utakmica.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2024. u 15:55 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je to sjajno polufinale. Kao nekada. Žestoka borba, uzbuđenja, propuštene prilike, utakmica na malo golova. Na kraju je Italija savladala Španjolsku 8:6. Za novo finale u dvije godine.

Super raspoložen na golu Italije je bio Marco Del Lungo koji je već nakon prve četvrtine imao velikih sedam obrana. Jako dugo vremena Španjolci su bili bez gola, Italija je stvorila veliku prednost 6:2, ali daleko od toga da je utakmica bila odlučena.

Malo po malo se ta prednost počela topiti. Talijani su olako potrošili nekoliko lopti, nešto je obranio Aguirre, pa se situacija zakomplicirala. Granados je iz kontre smanjio na 6:4 počekom zadnje četvrtine, da bi četiri i pol minute do kraja Munarriz zabija za 6:5. Imala je Španjolska i još jedan napad s igračem više za egal, ali obranio je Del Lungo.

Dvije minute do kraja, Francesco Di Fulvio, kapetan Settebella je pogodio za 7:5. Uspjeli su Španjolci zabiti brzo, preko Bustosa, ali je na minutu prije kraja dosuđen peterac Fondelli je pogodio i Italija je izborila finale. Španjolci su stvarno imali katastrofalnu realizaciju (6/31). Munarriz je šutirao 2/10, Perrone je bio još gori 0/6 i da kojim slučajem Aguirre nije imao velikih 14 obrana, pitanje je u kojem bi pravcu otišla ova utakmica.

Uz sve ove podatke treba dodati i onaj koji je vezan za realizaciju igrača više. Kod Španjolaca je to bilo tek mizernih 3/13. Nije bila nešto bolja realizacija kod Italije (5/10), Lungo je imao jednu obranu više od svog kolege na drugoj strani. Di Fulvio, Condemi, Fondelli su se po dva puta upisali u strijelce.

Italija je posljednji put bila svjetski prvak 2019. godine. Upravo tada su u Gwangju nadigrali Španjolsku. Ukupno su četiri puta bili svjetski prvaci.

Kopirati
Drag cursor here to close