Završen prvi krug

Finci prvi, Kanada mora u play off

Nakon ovog poraza Švedska jeste izborila četvrtinale, ali će u toj utakmici sasvim sigurno igrati protiv Kanade. Izuzetno težak protivnik za tu rundu takmičenja.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2022. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sustav takmičenja je takav da opet svi nastavljaju takmičenja na hokejaškom turniru, međutim neke reprezentacije moraju odigrati koju utakmicu više.

Amerikanci, Rusi, Finci idu u četvrtfinale kao tri prvoplasirane selekcije, dok je najbolja druga Švedska. To znači da će recim jedan od favorita za medalju, Kanada morati u jedan dodatni krug prije četvrtfinala. Srećom po njih, protivnik im je Kina, pa će to biti lakši trening. Preostala tri para play offa će biti izuzetno zanimljiva. Slovačka će igrati protiv Njemačke, u derbiju se sastaju Švicarska i Češka dok posljednji par čine Danska i Latvija.

Njemačka je posljednjeg dana prvog kruga izgubila 2:3 od SAD, ali opet duel ove dvije reprezentacije mogli gledati za tri dana. Gol Nathana Smitha za 3:1 u 43. minuti utakmice se pokazao kao presudnim u današnjem susretu. Iako su Amerikanci stigli sa jednim vrlo mladim sastavom, igračima s sveučišta uglavnom za sada izgledaju vrlo dobro. Kanada se oporavila nakon poraza od Amerikanaca, nije imao problema sa Kinezima, što potvrđuje krajnjih 5:0.

U derbiju dana Švedska je vodila 3:0 protiv Finske do 46 minute, a onda Finci dva puta koriste čovjeka više na ledu, dok drugim golom
Pakarinena idu u produžetke. U dodatnih pet minuta Finci nisu stali, Pesonen kompletira preokret za 4:3.

Nakon ovog poraza Švedska jeste izborila četvrtinale, ali će u toj utakmici sasvim sigurno igrati protiv Kanade. Izuzetno težak protivnik za tu rundu takmičenja. Slovaci su nakon dva uvjerljiva poraza pronašli žrtvu, to je bla Latvija. Završilo je 5:2. Utakmice četvrtfinala se igraju utorak, četvrtfinala u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close