Česi pomogli Rusima

Rusi u četvrtfinalu, Zhamnov nije zadovoljan

Sport / Ostali sportovi | 11. 02. 2022. u 18:05 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na hokejaškom turniru se stvari za sada razvijaju prema očekivanju, iako naravno ono najbolje tek slijedi. Branitelji naslova su odigrali još jednu tvrdu utakmicu na malo golova što je neočekivano s obzirom da su na drugoj strani bili Danci, ali Danci koji igraju dosta dobro.

Frederik Dichow Nissen golman Kristianstadsa je branio odlično, skinuo je 31 od 32 udaraca koliko su uputili Rusi, što je sjajan učinak za čovjeka koji dolazi iz Švedske druge lige. Karnaukhov je zabio gol za 1:0 nakon akcije u kojoj su učestvovali Slepyshev i Voronkov, drugi je došao u trenutku kada su Danci probali bez golmana u posljednjim trenucima. Semyonov je poslao pak u praznu mrežu.

Fedotov je opet bio nesavladiv, dvije utakmice je bez primljenog gola, međutim izbornika Alexeija Zhamnova nekada sjajnog hokejaša brine realizacija.

"Pobijedili smo u dvije utakmice, ali nisam zadovoljan kako igramo ofenzivno. Čekaju sve teže utakmice i sve jači protivnici.Defenzivno smo igrali dobro, ali ofenzivno još nismo počeli igrati. Moramo stvariti pritisak pred protivničkim golom, previše igramo, želimo osigurati da naši napadači počnu raditi u zoni napada" kaže Zhamnov.

Rusi su sa ove dvije pobjede osigurali četvrtfinale jer su im pomogli Česi.

Češka je nakon raspucavanja bila bolja od Švicarske s 2:1. Rana faza je ponudila dosta uzbuđenja jer su golovi pali već do desete minute. Smejkal je osigurao prednost Česima koju je anulirao Haas. Česi su bili bolji u nastavku, šutirali su 36 puta na gol Švicarske ali uzalud. Kako nije bilo golova u dodatnih pet minuta, krenulo se sa raspucavanjem. Ambuhl, Andrighetto, Corvi, Bertschy i Haas su šutirali ali nisu zabili gola, pa su Česi slavili jer Krejci jeste na drugoj strani.

Švedska je veliki korak prema pobjedi napravila u prvoj trećini kada je stekla tri gola prednosti. Strijelci su bili Joakim Nordstrom, Lucas Wallmark i Max Friberg. Na samom kraju susreta postignut je po jedan pogodak na obje strane. Prvo je Carl Klinberg povećao na 4:0, dok je strijelac počasnog gola za Slovake bio Juraj Slafkovsky.

Finci prate Šveđane i oni imaju šest bodova, pa će se u velikom derbiju odlučiti tko će na prvo mjesto. Latvijci su se dugo vremena odlično nosili protiv Finaca premda su imali skoro dvostruko manje udaraca na suparnička vrata (20:38). Finska je povela u drugoj trećini golom Kemilainena, ali je u posljednjoj dionici na 1:1 izjednačio Rodrigo Abols. Pitanje pobjednika je odlučeno u posljednih šest minuta, kada su Finci za četiri uspjeli dva puta savladali Kalninsa, zahvaljujući Komarovu i Antilli.

Kopirati
Drag cursor here to close