Bengalsi kreirali veliku senzaciju

Prije dvije sezone samo dvije pobjede, sada u finalu

Cincinnati Bengalsi još nemaju naslov, a zadnji put su igrali u Super Bowlu prije 33 godine, a kao i 1982. izgubili su od San Francisca. Do ove sezone 31 godinu nisu igrali u play offu.
Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2022. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što se počelo pričati i pisati o odlasku Toma Bradyja, NFL i svijet američkog sporta uopće pogodila je nova velika priča. Cincinnati Bengalsi će igrati u velikom finalu.Bengalsi su napravili još jedno veliko iznenađenje te nakon što su u polufinalu AFC konferencije izbacili prvog nositelja, Tennessee, sinoć su izbacili i Kansas City koji su bili u statusu drugog nositelja.

Chiefse koji su za većinu bili projektirani kao novi prvaci. A koliko je velika priča oko Bengalsa najbolje potvrđuje i podatak do ove sezone 31 godinu nisu igrali u play offu. I onda naprave ono što su napravili ove godine, kreiraju veliki povratak protiv Chiefsa koji su na poluvremenu imali prednost 21:3.

No, sjajnom igrom u drugom poluvremenu i greškama domaćina napravili su senzaciju.Ja'Marr Chase je uhvatio dodavanje Joea Burrowa, pa su gosti dodali i konverziju Taylora za 21:21. U posljednjoj četvrtini, Evan McPherson donosi prednosti gostima, ali su opet Chiefsi bili bliže trijumfu. Međutim, Mahomes nije bio pravi, prvo je "sekovan" potom je imao i fumbles, pa se domaći spasili field goalom Harrisona Butkera.

Imali su prednost napada u produžetku Chiefsi ali kada ne ide, ne ide. Mahomes je sada skrivio intercepted, pa su pametni gosti "kratili" teren dok nisu došli u situaciju da Evan McPherson realiziral field goal dug 31 yardu. Bengalsi do sada nisu nikada osvojili NFL naslov, a zanimljivo je da u prije samo dvije godine upisali tek 2 pobjede u cijeloj sezoni.

Los Angeles Ramsi su u finalu Nacionalne konferencije pobijedili San Francisco 49erse sa 20:17. Los Angeles je u utakmici gubio 7:17. U vodstvo su Ramsi došli tek nešto manje od dvije minute prije kraja. Najprije je Cooper Kupp ostvario touchdown, svoj drugi na utakmici, a potom je Matt Gay s dva field gola donio pobjedu Ramsima.Los Angeles je posljednji put igrao u finalu 2019. godine, kada su poraženi od New England Patriotsa. Ramsi su svoj jedini naslov osvojili 2000. godine kada su sa 23:16 svladali Tennessee Titanse.

Cincinnati Bengalsi još nemaju naslov, a zadnji put su igrali u Super Bowlu prije 33 godine, a kao i 1982. izgubili su od San Francisca. Slično prošlogodišnjim Tampa Bay Buccaneersima, Los Angeles će imati priliku osvojiti Super Bowl na domaćem stadionu za 14 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close