Drame nikada dosta

Ramsi izbacili prvake, Chiefsi slavili nakon produžetka

Nakon sjajnih dvoboja igranih u nedelju kompletirani su ovogodišnji parovi finala konferencija. U jednom (NFC) se sastaju San Francisco 49ersi i Los Angeles Ramsi, dok u drugom (AFC) gledamo duel Cincinnati Bengalsi i Kansas City Chiefsa.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2022. u 10:27 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramsi su uspjeli srušiti aktualne prvake, Tampa Bay Buccaneerse predvođene neumornim Tomom Bradyjem koji je imao samo 30 kompletnih dodavanja iz 54 pokušaja za 329 yardi i jedan touchdown, uz jedno presječeno dodavanje. U utakmici koja je ponudila skoro nevjerojatan preokret.

Već na poluvremenu su gosti iz Los Angelesa imali prednost 20:3, kada je Matthew Stafford pronašao Cooper Kuppa. Tamo gdje su stali, gosti su nastavili u drugom poluvremenu, pa ih je raspoloženi QB odveo do velikih 27:3.

Do kraja treće četvrtine, Succop je realizirao field goal, a onda je došao TD Fournettea koji je jednim dijelom domaće vratio u život. Da je kojim slučajem Gay pogodio novi field goal s 47 yardi, možda bi Ramsi izbjegli neizvjesnu završnicu, ali nije. Onda je došao jedan pas dug 55 yardi Bradyja za Evansa, prije nego će se Fournette skrasiti u end zoni Ramsa za poravnanje 27:27.

Međutim nakon time outa, Buccsi nisu uspjeli zaustaviti WR-a Coopera Kuppa koji je doveo svog kickera u situaciju da bude čovjek odluke. Matt Gay je pogodio field goal udaljen 30 yardi za veliko slavlje gostiju. Matthew Stafford je imao 28 uspješnih dodavanja za 336 yardi za dva TD-a jedan ostvareni. Cooper Kupp je sakupio 183 pretrčane yarde.

Kansas City Chiefsi će četvrtu godinu zaredom igrati u finalu AFC-a, nakon što su na svom Arrowhead slavili protiv Buffalo Billsa rezultatom 42:36. Ljubitelji NFL-a su gledajući ovaj susret mogli da uživaju, jer su obojica QB-a Patrick Mahomes i Josh Allen bili u u elementu. Mahomes je utakmicu zaključio s 33 dodavanja iz 44 pokušaja i 378 yardi za 3 TD-a i jedan istrčani.

Njegova dodavanja su hvatali Travis Kelce, Tyreek Hill, Byron Pringle, svaki od njih za po jedan TD. Kod Billsa je Josh Allen imao "realizaciju 27/37 za 329 yardi, 4 TD-a. Zanimljivo, sva četiri dodavanja su išla u ruke Gabriela Davisa što je rekord za jednog igrača na poziciji hvatača u play offu, a uz to je čovjek pretrčao 201 yardu. Sama utakmica je odlučena u produžetku.

Prvo su gosti odradili akciju za vodstvo 36:33, pa Harrison Butker spasio Kansas City field goalom za 36:36. U produžeku su Chiefsi imali sreće sa bacanjem novčića, baš kao što Travis Kelsey nije imao problema sa hvatanjem lopte Patricka Mahomsa na osam yardi za veliko slavlje Chiefsa.

Kopirati
Drag cursor here to close