92. nalov za Novaka

Potjerao brata, spasio meč loptu i na kraju uzeo turnir

Novak Đoković je pokazao svu svoju prije svega mentalnu snagu i nakon velike borbe u ti seta je savladao Sebastiana Kordu 6-7(8), 7-6(3), 6-4. Za svoj 92. turnir u karijeri. Čime se izjednačio s Rafaelom Nadalom.
Sport / Ostali sportovi | 08. 01. 2023. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale Adelaidea je najbolja moguća najava Australian Opena koji starta 16. ovog mjeseca. Organizatori su uspjeli, iako je ovo bio turnir iz serije 250. Novak Đoković je pokazao svu svoju prije svega mentalnu snagu i nakon velike borbe u ti seta je savladao Sebastiana Kordu 6-7(8), 7-6(3), 6-4. Za svoj 92. turnir u karijeri. Čime se izjednačio s Rafaelom Nadalom.

Novak je do 92. titule u karijeri došao uz 1.032 pobjede i 206 poraza, Nadalu uz svoje 92 titule ima 1.067 pobjeda i 217 poraza. Korda je dobio prvi set nakon dosta uzbuđenja, ali je mogao napraviti brže i jednostavnije.

Imao je 5-4 i tri set lopte, ali iz backhanda ništa nije mogao pogoditi, propušta je jednu, drugu, treću, Novak je spasio tri set lopte. Korda jednu prije nego što će odigrati super zanimljivi tie break. Korda je vodio 5:2, ali se Novak još jednom vratio. Ipak je na kraju Amerikanac iskoristio sedmu set loptu. kod 9-8.

Nakon izgubljenog seta, Novak je bukvalno iz boksa potjerao svog brata. Kad je Korda kod 6-5, došao do meč lopte, činilo se kako je Novak pred zidom, ali to je Novak. Spasio je meč loptu i onda dosta sigurno dobio tie break 7-3. U trećem setu obojica tenisača su bila poprilično potrošena, prije svega fizički pa su se gemovi završavali jako brzo. Na kraju je Korda ispustio loptu za 5-5, što je Novak kaznio par poena kasnije za krajnji trijumf.

Kopirati
Drag cursor here to close