Arian Milicija

Postavljen novi bh rekord u skoku s motkom

Ograničavajući faktor je činjenica da je skok s motkom disciplina koja zahtijeva veća financijska sredstva, s obzirom na to da je cijena jedne motke 1000 eura
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2024. u 13:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Atletskog kluba Sarajevo, skakač s motkom Arian Milicija preskočio je u talijanskoj Padovi visinu od 4.95 metara, što je najbolji i seniorski rezultat svih vremena u BiH, potvrdila je Feni trenerica AK Sarajevo Vahida Kozić.

Milicija je s ovim visinom bio ukupno četvrti na tom međunarodnom natjecanju, koje je održano 5. siječnja i na kojem je sudjelovao 21 atletičar iz Italije, Njemačke, Francuske, SAD, Švicarske , Španjolske i Grčke, a najbolji rezultat ostvario je u kategoriji juniora.

''Usporedo s ovim natjecanjem, u Padovi je održana i konferencija svjetskih trenera i stručnjaka za ovu atletsku disciplinu. U dva dana konferencije izvršene su sve biomehaničke analize skokova kao i praktični treninzi s najboljim trenerima u svijetu, od kojih najzvučnije ime su bili treneri svjetskog rekordera Armandaa Duplantisa'', kazala je Kozić.

Najavila je kako će sljedeći cilj biti nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Limi (Peru), za koje je norma 5.10 metara.

Milicija je vlasnik aktualnih državnih rekorda u svim uzrastima - u kategoriji dječaka (U16) 3.30 m, mlađih juniora (U18) 4.62 m, juniora (U20) 4.95 m, što je i seniorski rekord: BiH.

''Za daljnji napredak Ariana, ali i svih atletičara u BiH neophodna je izgradnja atletske dvorane za treninge i natjecanja. Drugi ograničavajući faktor je činjenica da je skok s motkom disciplina koja zahtijeva veća financijska sredstva, s obzirom na to da je cijena jedne motke 1000 eura. Za Arianov dalji napredak potreban je set od devet motki u ovoj godini'', podvlači Kozić.

Arian je, podsjeća, odličan i učenik četvrtog razreda Srednje elektrotehničke škole Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close