Suspenzija

Atletika: Neće se ukinuti zabrana nastupa za Ruse i Bjeloruse

Iz MOO-a su poručili da će odluka o mogućem nastupu ruskih i bjeloruskih sportaša na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu biti donijeta u kasnijoj fazi.
Sport / Ostali sportovi | 29. 03. 2023. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krovna svjetska atletska organizacija objavila je u srijedu da neće ukinuti zabranu nastupa za atletičarke i atletičare iz Rusije i Bjelorusije na natjecanjima pod njenom ingerencijom, unatoč prijedlogu Međunarodnom olimpijskog odbora (MOO) da se to učini, piše Hina.

"Svjetska atletika neće promijeniti svoje stajalište, kao što je već bilo obznanjeno nakon sastanka našeg Odbora prošli tjedan. Kao što je MOO jučer objavio, međunarodne federacije same donose odluku po tom pitanju", stoji u priopćenju krovne atletske organizacije.

Prošli tjedan je donijeta odluka o ukidanju suspenzije Ruske atletske federacije koja je bila izrečena vezano za sustavno korištenje nedopuštenih stimulativnih sredstava, ali je istovremeno potvrđeno daljnje provođenje odluke o zabrani nastupa predstavnika Rusije i Bjelorusije, koja je donijeta nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Ta je odluka bila donijeta u skladu s tadašnjom preporukom MOO-a, koji je u utorak preporučio međunarodnim federacijama i savezima pojedinačnih sportova da sportašima iz Rusije i Bjelorusije dopuste pojedinačne nastupe kao neutralnim predstavnicima, poštujući strogo propisane uvjete.

Iz MOO-a su poručili da će odluka o mogućem nastupu ruskih i bjeloruskih sportaša na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu biti donijeta u kasnijoj fazi.

U skladu s odlukom Svjetske atletike, za nastavak zabrane nastupa ruskim i bjeloruskim predstavnicima odlučili su se i u europskoj krovnoj atletskoj organizaciji.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close