Na Mitingu u Beogradu

Nove medalje članova Škole Atletike Mostar

U proteklom periodu su članovi Škole Atletike Mostar nastupali na Mitingu u Beogradu gdje su osvojena dva prva, jedno drugo i dva treća mjesta.
Sport / Ostali sportovi | 25. 12. 2023. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Škole Atletike Mostar kraj godine obilježavaju sjajnim nastupima i dobrim rezultatima. U proteklom periodu su nastupali na
"Mitingu budućih šampiona" u Beogradu kojeg je organizirao AK Partizan. Sudjelovalo je preko 1000 takmičara u različitim kategorijama i disciplinama, među kojima se našlo 13 članova Škole Atletike Mostar.

Osvojena su dva prva, jedno drugo i dva treća mjesta. Loren Markin je slavio u skoku u vis, dok je Adin Kasumačić uzeo prvo mjesto u utrci na 60 metara. Afan Koso je bio drugi u skoku u vis, dok su do brončanih medalja stigli Emin Lizde (skok u dalj) i Emina Dulić (60 metara). Kada su u pitanju ostali predstavnici Škole Atletike Mostar, Rania Bašić, Asja Marić, Dajra Didik, Majra Muraspahić, Benjamin Tipura su na utrkama na 60 m poboljšali svoja vremena.

Džana Čamdžić je nastupila u disciplini skok u dalj, zauzela 25.mjesto u konkurenciji 65 atletičarki. Vasilije Kovač je nastupio na 800 m i na kraju je bio sedmi.

Kopirati
Drag cursor here to close