Kraj za pobjednice

Poražene Rybakina, Osaka, Raducanu

Prošlogodišnja senzacija, Emma Raducanu je ovaj put na turniru ostala samo jedno kolo. Do završnice prvog seta to nije izgledalo loše, međutim iskusna Alize Cornet je pogodila jedan lob, pa onda provukla jednu paralelu za 5-3.
Sport / Ostali sportovi | 31. 08. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elena Rybakina, Naomi Osaka, Emma Raducanu, su tenisačice koje više nećemo gledati na ovogodišnjem US Openu. Senzacionalna pobjednica ovogodišnjeg Wimbledona, Kazahstanka Rybakina, nije se predugo zadržala u New Yorku. Već na startu ju je u dva seta izbacila 21-godišnja Francuskinja Clara Burel (6-4, 6-4), 131. igračica svijeta.

Burel je jedva preživjela kvalifikacije, u završnom je kolu protiv Japanke Misaki Doi spasila pet meč-lopti, da bi na startu glavnog turnira stala na put velikoj favoritkinji.Rybakina je vratila rano izgubljeni servis u prvom setu, ali je onda opet u devetom gemu
izgubila svoj dosta lako.

Treći break Francuskinje, onaj na početku drugog seta je na kraju bio presudan. Posljednju priliku Rybakina da se vrati u meč Rybakina je propustila u četvrtom gemu kada nije iskoristila dvije break lopte.

Naomi Osaka već duže vremena ima svojih problema. Sada je poražena od Danielle Collins u dva seta 5-7, 3-6. I to nakon što je
vodila 3-0 u prvom, odnosno imala break prednosti u drugom.

"U posljednje vrijeme osjećam se jako suzdržano. Nisam baš sigurna zašto. Počinjem se osjećati kao da ne mogu pogoditi udarce za koje znam da mogu, posebice na forehandu. Ne znam je li to stvar više vježbanja ili nečeg sličnog. Jednostavno nemam isti osjećaj. Osjećam se kao da se moram samo malo ohladiti, jer je u mojoj glavi trenutno puno nasumičnog kaosa" rekla je Osaka.

Prošlogodišnja senzacija, Emma Raducanu je ovaj put na turniru ostala samo jedno kolo. Do završnice prvog seta to nije izgledalo loše, međutim iskusna Alize Cornet je pogodila jedan lob, pa onda provukla jednu paralelu za 5-3. Nakon što je izgubila prvi set Emma je tražila medical time out, problematični su bili žuljevi na desnoj ruci. Nakon što je Cornet povela u 3-1 u drugom, Raducanu nije uspjela vratiti taj break zaostatka, pa je završilo 6-3, 6-3.

" Tužna sam, jer ovo je moj najdraži turnir. Sada ću pasti u rankingu, ali onda idem ponovo, možda je tako bolje da se polako vratim" izjavila je Raducanu.

Kopirati
Drag cursor here to close