Pirineji su posljednja prilika Pogačara

Pedersenu etapa, Vingegaard ne popušta

Iako je Pedersen do završnice proveo najviše vremena na čelu u stvaranju pola minute prednosti u odnosu na preostalu trojicu, u završnom sprintu mu to nije zasmetalo i lakoćom se obračunao s konkurentima.
Sport / Ostali sportovi | 16. 07. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danac Mads Pedersen (Trek-Segafredo) pobjednik je 13. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Bourg d'Oisansa do Saint-Etiennea u dužini od 192.5 kilometara, dok je njegov sunarodnjak Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Vodstvo Vingegaarda je svakako najveća priča Toura nakon osam dana najveće biciklističke utrke. Naravno da su u centru pažnje Danac i Slovenac Pogačar koji je i dalje na 2:22 zaostatka. Nekako očekivalo se da će Pogačar probati slomiti Vingegaarda na najtežem usponu, to se nije dogodilo. Na putu prema legendarnom Alpe d’Huez našlo se 700.000 gledatelja koji su opet stvarali sjajnu atmosferu i pravili uobičajne probleme biciklistima.

Pogačar je tri puta pokušao pobjeći Dancu, ali ga je Vingegaard bez problema sva tri puta ulovio. Kako sada stvari stoje pobjednika ovogodišnjeg Toura bi smo mogli dobiti u Pirinejima.

Što se tiče posljednje etape, nakon tri dana u Alpama to je bila jedna tranzicijska etapa u kojoj se očekivao bijeg nekolicine vozača koji nisu u konkurenciji za ukupni plasman, a koji će se u završnici obračunati za etapnu pobjedu. I upravo se to dogodilo, u bijegu se našlo šest vozača, a 15-ak kilometara prije cilja je najbolji sprinter među njima Pedersen odlučio napasti, a taj njegov napad uspjela su pratiti samo dvojica od preostale petorice, Britanac Fred Wright (Bahrain Victorious) te Kanađanin Hugo Houle (Israel-Premier Tech).

Iako je Pedersen do završnice proveo najviše vremena na čelu u stvaranju pola minute prednosti u odnosu na preostalu trojicu, u završnom sprintu mu to nije zasmetalo i lakoćom se obračunao s konkurentima. Od posljednje četiri etape, tri su pripale biciklistima iz Danske.

Glavna skupina ciljem je prošla sa 5:45 minuta zaostatka za pobjednikom, pa u ukupnom redoslijedu nije bilo promjena, vodeći Vingegaard i dalje ima 2:22 minute bolje vrijeme od drugoplasiranog branitelja naslova Slovenca Tadeja Pogačara (UAE Emirates), odnosno 2:26 minuta ispred pobjendika iz 2018. Britanca Gerainta Thomasa (INEOS Grenadiers) koji se nalazi na trećem mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close