Pogačar lovi treću u nizu

Počinje Tour, Slovenci u glavnim ulogama

U Francuskoj neće biti nekih velikih vozača; Francuza Juliana Alaphilippea, Belgijanca Remca Evenepoela, Ekvadorca Richarda Carapaza, a unatoč najavi da bi se mogao pojaviti na Tour ipak ne dolazi ni ovogodišnji pobjednik Gira, Australac Jai Hindley.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2022. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas iz Kopenhagena 109. izdanje najveće biciklističke utrke na svijetu. Danska je dobila čast da se u ovoj zemlji voze tri etape, prva na kronometar i još dvije sprinterske, a onda kreće borba za veliki trofej po Francuskoj. Tour de France, najbolja, najveća, najteža, najvažnija biciklistička utrka u svijetu. Pred nama je još jedno izdanje u kojem će biciklisti proći više od 3.300 kilometara. I ne samo po Francuskoj i Danskoj, već se malo voziti u Švicarskoj, Belgiji.

Posljednjih godina, Tour je obojen slovenačkim bojama, jer su glavnu riječ vodili Primož Roglič i Tadej Pogačar. Tadej ima dvije vezane pobjede, ove godine lovi i treću. Posljednji kojem je to uspjelo je Amerikanac Greg LeMond (1986., 1989. i 1990.).

U Francuskoj neće biti nekih velikih vozača; Francuza Juliana Alaphilippea, Belgijanca Remca Evenepoela, Ekvadorca Richarda Carapaza, a unatoč najavi da bi se mogao pojaviti na Tour ipak ne dolazi ni ovogodišnji pobjednik Gira, Australac Jai Hindley. Neće biti Marka Cavendisha, koji je prošle godine bio apsolutna senzacija Toura jer je gotovo na kraju karijere osvojio četiri etape na Touru, majicu najboljeg po bodovima i poravnao se po broju etapnih pobjeda sa slavnim Belgijancem Eddyjem Merckxom.

Što opet ukazuje na činjenicu da bi smo trebali gledati novi duel Slovenaca. Nekada nezamislivo. Ako niste fanatik i teško da planirate gledati svaku od 21.etape koliko nas čeka onda barem recimo bacite oko na petu od Lilla do Arenberga dugu 155 kilometara koja se vozi po kaldrmi. Tu je naravno neizostavna etapa na dan pada Bastille (14.7) od Briançona do Alpe d'Hueza, legendarnog uspona.  Vrlo važne za konačni rasplet bi mogle biti i etape Saint-Gaudens - Peyragudes, odnosno Lourdes - Hautacam u trećem tjednu, točnije u samom finišu.

Video: Najveći padovi na Touru 

 

Kopirati
Drag cursor here to close