VAN DEER Hirscherov brand

Otkrivena tajna crnih skija Henrika Kristoffersena

Razlog leži u čijenici da je Kristoffersen odlučio uzeti skije VAN DEER-a novog branda skija u Svjetskom kupu, iza čije proizvodnje i razvoja stoji bivši skijaš Marcel Hirscher.
Sport / Ostali sportovi | 24. 10. 2022. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledajući jučerašnji veleslalom iz Söldena, mnogi su ostali iznenađeni reakcijom Henrika Kristoffersena u cilju. Norvežanin nije imao potrebe podići svoje skije nakon nastupa kako to skijaši, skijašice rade godinama reklamirajući sponzore, jer su njegove skije sa jedne i druge strane bile crne!

Razlog leži u čijenici da je Kristoffersen odlučio uzeti skije VAN DEER-a novog branda skija u Svjetskom kupu, iza čije proizvodnje i
razvoja stoji bivši skijaš Marcel Hirscher. Austrijanac je u partnerstvu sa Red Bullom razvio vlastitu liniju skija pa je tako nastala kompanija VAN DEER-Red Bull Sports.

Sada sa "Projektom 68" ima novi ambiciozan cilj - da budući pobjednik utrke Svjetskog kupa nosi njegovu opremu. S tim ciljem je udružio snage sa nekadašnjim velikim rivalom na stazi, Henrikom Kristoffersenom.

"Ja sam napola Nizozemac, napola Austrijanac, i svi su me zvali "Von Dutch". Kada smo osnovali brend, nismo ga željeli nazvati "Hirscher", tako da je ovo mala igra riječima.

Jako se ponosim ovim zajedničkim poduhvatom, jer zajedno definitivno možemo otvoriti novu stranicu i unaprijediti stvari. Red Bull me podržava od početka, zajedno smo više od 10 godina i dijelimo iste vrijednosti. Uvijek su podržavali moju viziju i pristup po pitanju kvalitete, perfekcije i pedantnog rada" objasnio je
Hirscher.

Pored Kristoffersena, skije novog brenda koristi Charlie Raposo, ali niti jedan niti drugi nisu ih mogli reklamirati, jer je Svjetska skijaška federacije (FIS) "zacrnila" Van Deer. Po njihovim pravilima na skijama ne smije biti "dvostruki logo", a Hirscherove skije su ulaskom Red Bulla u projekt promijenile ime iz Van Deer u Van Deer-Red Bull Sports, pa je i službeni logo dobio dodatak - bika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close