Dvije pobjede u dva dana

Ludi slalom i opet Kristoffersen

Razlike među vozačima u drugoj vožnji barem kada su u pitanju oni koji su stizali do cilja su bile izuzetno male. Veliko iznenađenje je napravio Španjolac Joaquim Salarich koji je sa startnim brojem 49 i danas ostvario top 10 plasman...
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2022. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norvežanin Henrik Kristoffersen je napravio sjajan posao ovog vikenda u Garmishu. U dvije utrke slaloma je ostvario dvije pobjede. Tako je postao prvi skijaš koji je ostvario dvije pobjede u slalomu ove sezone, ujedno je i preuzeo vodstvo u utrci za mali kristalni globus. Pobjeda ima svoju težinu s obzirom da je Kristoffersen nakon prve utrke bio tek na osmom mjestu s 88 stotinki zaostatka što nije malo kada je u pitanju slalom.

Vodio je Švicarac Loic Meillard, dok su na drugo mjesto dijelili Ramon Zenhaeusern i Johannes Strolz s 51 stotinkom slabijim rezultatom. Ukupno je sam skijaša imalo manji zaostatak od jedne sekunde nakon prve vožnje.

Druga vožnja je bila izuzetno zanimljiva, niti jedan od trojice najboljih iz prve vožnje nije uspio doći do cilja. U takvoj situaciji profitirao je Britanac Dave Ryding koji je nakon prve vožnje završio tek 19. Iskoristio je Dave činjenicu da je stazu u drugoj vožnji postavljao njegov trener te je na kraju bio drugi. Linus Strasser je završio kao treći. Njihov zaostatak je bio 35 odnosno 47 stotinki.

Razlike među vozačima u drugoj vožnji barem kada su u pitanju oni koji su stizali do cilja su bile izuzetno male. Veliko iznenađenje je napravio Španjolac Joaquim Salarich koji je sa startnim brojem 49 i danas ostvario top 10 plasman, tačnije završio je kao sedmi.

Istok Rodeš je završio na osmom, a Samuel Kolega na 18. mjestu.Rodeš je bio nadomak izjednačavanja svog najboljeg rezultata u karijeri. On je u dva navrata završavao na sedmom mjestu, u Madonni di Campiglio 2018. i na Sljemenu 2019., a danas mu je to sedmo mjesto pobjeglo za 11 stotinki.

Nije Istok bio daleko niti od šestoplasiranog Talijana Giuliana Razzolija, tek 14 stotinki.U poretku skijaša u slalomu vodi Kristoffersen sa 356 bodova, drugi je Norvežanin Lucas Braathen sa 307, a treći Strasser sa 287 bodova.U ukupnom poretku skijaša vodeći je Švicarac Marco Odermatt sa 1.200 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 825 bodova, a treći Austrijanac Mathias Mayer sa 692 bodova

Kopirati
Drag cursor here to close