Sve je manje više poznato

Kristoffersenu pobjeda, Odermattu Veliki kristalni globus

Ono što je puno važnije, Švicarac Odermatt je još prije osigurao osvajanje Malog kristalnog globusa u disciplini, a sada je osigurao i Veliki kristalni globus jer u ukupnom poretku ima 1.379 bodova,..
Sport / Ostali sportovi | 13. 03. 2022. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od svih skijaša nakon završetka Olimpijade, u najboljoj formi je Norvežanin Henrik Kristoffersen. Nakon dva vezana trijumfa
u Garmishu, Kristoffersen je povezao dvije pobjede u Kranjskoj Gori. Dvije pobjeda u dva veleslaloma. Kristoffersen, koji je i jučer slavio u veleslalomu, do pobjede je došao danas s vremenom 2:18.13, drugi je bio Austrijanac Stefan Brennsteiner sa 23 stotinke sporijim vremenom (2:¸18.36), a treći je prvoplasirani iz prve vožnje Švicarac Marco Odermatt sa 27 stotinki zaostatka za pobjednikom (2:18.40).

Odermatt je imao lijepu prednost od 22 stotinke u odnosu na
Alexandera Schmida, dok je Kristoffersen kasnio pola sekunde. Svoju priliku za dobar rezultat su tražili Gino Caviezel, Švicarac i Austrijanac Stefan Brennsteiner.

Zanimljivo, prvih deset skijaša je imala zaostatak manji od sekunde na Podkorenu. Na kraju je Odermatt podbacio u samom finišu druge vožnje, Brennsteiner se sa petog mjesta probio na postolje. Schmid je završio kao peti, Caviezel šesti. Ono što je puno važnije, Švicarac Odermatt je još prije osigurao osvajanje Malog kristalnog globusa u disciplini, a sada je osigurao i Veliki kristalni globus jer u ukupnom poretku ima 1.379 bodova, dok drugoplasirani Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde ima 329 manje (1050).

On ne namjerava nastupiti ni u slalomu ni u veleslalomu na završnici u Courchevalu sljedeći tjedan kada će skijaši voziti ukupno četiri utrke. Treći je u ukupnom poretku Kristoffersen sa 874 boda.U poretku veleslalomaša Odermatt jer prvi sa 620 bodova, Kristoffersen je drugi sa 453 boda, a treći Austrijanac Manuel Feller sa 326 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close