Prisjetio se Dietricha Mateschitza

Odermatt nastavio kao i prošle sezone

"Mateschitz je danas također vozio u mojim mislima. Prije utrke smo razgovarali o njemu. Ključ pobjede bio je u tome da sam se pripremio za lošije uvjete u drugoj vožnji" rekao je Odermatt.
Sport / Ostali sportovi | 23. 10. 2022. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od skijašica, skijaši su svoju sezonu otvorili na tradicionalni način, veleslalomom u Söldenu. Više od 14.000 gledatelja se okupilo na glečeru Rettenbach željni pravih skijaških utrka nakon pandemije, korone i prijašnjih ograničenja.

Međutim, nisu vidjeli ništa novo u odnosu na prošlu godinu, zahvaljujući Marcu Odermattu. Osvajač Svjetskog kupa i malog veleslalomskog globusa očito je i dalje klasa za sebe. Danas je slavio ispred Slovenca Žana Kranjeca (+0.76), dok je Norvežanin Henrik Kristoffersen bio treći (+0.97)

"Vodili smo veliku borbu, na stazi koja je bila grbava, teška. Snijeg je postajao sve gori i gori. Bilo je jako teško skijati i valjda je svatko napravio poneku grešku. Tako da sam stvarno sretan. Ovo je nevjerojatan početak nove sezone. Sölden je uvijek poseban, a jako je važno možete li ostvariti dobar rezultat. Daje vam samopouzdanje da ste tijekom priprema radili dobar posao i puno je lakše skijati sljedeće utrke" rekao je na kraju Odermatt koji nije zaboravio spomenuti "gazdu" preminulog Dietricha Mateschitza. Za one koji ne znaju, Odermatt je pod ugovorom s Red Bullom.

"Mateschitz je danas također vozio u mojim mislima. Prije utrke smo razgovarali o njemu. Ključ pobjede bio je u tome da sam se pripremio za lošije uvjete u drugoj vožnji" rekao je Odermatt. Švicarac je nakon prve vožnje imao 41 stotinku prednosti ispred Lucasa Braathena, dok je Kranjec bio sporiji 69 stotinki.

Ta prednost je bila dovoljna na kraju da se dokopa i pored greške u gornjem dijelu staze 12. pobjede u karijeri. Od ostalih rezultata, svakako vrijedi izdvojiti peto mjesto Norvežanina Windingstada, šesto Amerikanca Forda, dok je Filip Zubčić otvorio novu skijašku sezonu plasmanom na 12. mjesto.

 

Kopirati
Drag cursor here to close