Devet od devet

VIDEO I Odermatt slavio 12. put zaredom

U kakvoj je formi Odermatt najbolje potvrđuje početak druge vožnje kada je jedna skija završila u zraku i kada je Švicarac zamalo promašio kapiju.
Sport / Ostali sportovi | 03. 03. 2024. u 01:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet od devet. Nevjerojatna je statistika Švicarca Marca Odermatta. Švicarski as sada ima drugi najdulji pobjednički niz u jednoj disciplini u povijesti Svjetskog kupa. Ovo je bila 12. pobjeda zaredom, što znači da je preskočio legendarnu Annemarie Moser-Proell (11 pobjeda) dok je sljedeća meta slavni Ingemar Stenmark koji ima niz od 14. uzastopnih pobjeda, također u veleslalomu.

Odermatt ga može stići ako ostvari pobjede u preostala dva veleslaloma koja je voze u Kranjskoj Gori i Saalbachu. U Aspenu se popeo na pobjedničko postolje 20. put ove sezone, u 23 utrke koliko je skijao ove zime. Slavljem u drugom veleslalomu u Aspenu došao je do 23. pobjede u ovoj disciplini s čime se izjednačio sa sunarodnjakom Michaelom von Grünigenom na 4. mjestu svih vremena, a samo ga jedna dijeli od Teda Ligetyja na trećem (Ingemar Stenmark je prvi s 46, Marcel Hirscher drugi s 31 pobjedom).

Ukupno u karijeri ima 37 pobjeda i sad je sam na 7. mjestu u konkurenciji skijaša, iza sebe je ostavio Aksela Lunda Svindala i Benjamina Raicha i samo ga 4 dijele od legendarnog sunarodnjaka Pirmina Zurbriggena na šestom mjestu. U kakvoj je formi Odermatt najbolje potvrđuje početak druge vožnje kada je jedna skija završila u zraku i kada je Švicarac zamalo promašio kapiju.

Video: Marco Odermatt 

Nakon prve vožnje u Aspenu, Odermatt je bio treći, 32 stotinke iza vodećeg Alexandera Steena Olsena i 23 iza sunarodnjaka Loica Meillarda. Žan Kranjec je tražio svoju priliku s obzirom na to da je bio četvrti (+0.39), dok je peto mjesto držao Timon Haugan (+0.60).

Filip Zubčić je držao sedmo mjesto (+0.67). I pored greške na startu druge vožnje, Odermatt je odradio sjajan posao, pa je na kraju Loic Meillard bio sporiji 34 stotinke, Haugan je završio kao treći (+0.58). Zubčić je napravio malo pomak, pa je na kraju završio kao šesti.

Kopirati
Drag cursor here to close