Potvrdio sjajnu formu

VIDEO I Odermatt slavio na teškom spustu u Wengenu

Samopouzdanje koje ima Švicarac u ovom trenutku izlazilo je na površinu s prolaskom svakog novog teško zavoja pa je u kombinaciji s određenim iskustvom super G utrka, rezultiralo novom pobjedom pred 30.000 gledalaca.
Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2024. u 16:15 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada smo se kroz godine Svjetskog kupa navikli na pobjede Marca Odermatta u superveleslalomu i veleslalomu. Samo ove sezone do sada je ostvario četiri u veleslalomu, jednu u Super G-iju. I onda je došao produženi vikend u Wengenu. Jednoj od dvije najvažnije spustaške staze na svijetu.

Prvo je u četvrtak slavio što je bilo malo iznenađenje, ali je staza ipak bila nešto kraća. Onaj pravi spust dug 4.2 kilometra na Lauberhornu vozio se u subotu. Odermatt je u takvoj formi da mu ni opasna staza kao što je ova nije predstavljala problem.

Samopouzdanje koje ima Švicarac u ovom trenutku izlazilo je na površinu s prolaskom svakog novog teško zavoja pa je u kombinaciji s određenim iskustvom super G utrka, rezultiralo novom pobjedom pred 30.000 gledalaca. Iako nije bio najbrži na Hanneggschussu, njegovih 149,22 km/h bilo je dovoljno za 2:25.64.

Raspoloženje Odermatta pokvarilo se nakon teškog pada njegovog prijatelja Aleksandra Aamodta Kildea. Norvežanin se cijeli tjedan mučio s gripom, danas je u završnici utrke doživio težak pad.

"Moja izvedba je vjerojatno bila jedna od najboljih ikad, s moje strane. Ušao sam u cilj i znao sam da će ovo moje vrijeme biti teško nadmašiti. Nažalost, u ustima je ostao gorko sladak okus nakon što sam vidio težak pad mog prijatelja Aamodta Kildea. Nije izgledalo ugodno, nadam se da će on biti dobro. Znam da se proteklih nekoliko dana mučio s gripom, možda razina energije potrebna za jednu ovakvu utrku nije bila dovoljna. Vidjeti pad prijatelja nikada nije ugodno", rekao je nakon utrke Odermatt

Video: Vožnja Marca Odermatta 

Najbliži Odermattu na kraju je bio Cyprien Sarazzin koji je samo u sektoru četiri bio brži od Švicarca. Na kraju je zaostao 59 stotinki. Dominik Paris iz Italije je treći s 1.92 zaostatka, dok su među pet najboljih završili Norvežanin Sejersted i Austrijanac Kriechmayr. Ukupno 15 skijaša nije završilo današnji spust, bilo je nekoliko teških padova, zbog kojih je utrka prekidana nekoliko puta

Video: Težak pad Aamodt Kildea

U redoslijedu spustaša vodi Odermatt s 376 bodova, drugi je Sarrazin s 310, dok je treći Paris s 229. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeći Odermatt ima 1016 bodova, drugi je Austrijanac Marco Schwarz s 464, a treći Sarrazin s 460.

Kopirati
Drag cursor here to close