Još jednom osvojio Veliki kristalni globus

Nastavlja se dominacija Odermatta

Novih 100 bodova je Odermattu i matematički osiguralo treći uzastopni Veliki kristalni globus.
Sport / Ostali sportovi | 25. 02. 2024. u 01:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su skijaši i skijašice uglavnom navikli na određene turneje po Sjevernoj Americi u nekoj ranoj fazi sezone, ove su skijaši skoro u finišu morali da se još jednom vrate skijalištu Palisades Tahoe, gdje se prvo vozio veleslalom.

Nakon kojeg imamo osvajača Velikog kristalnog globusa, novog starog, Marca Odermatta. Novih 100 bodova je Odermattu i matematički osiguralo treći uzastopni Veliki kristalni globus, jer drugoplasirani Austrijanac Manuel Feller za njim zaostaje za 1001 bod deset utrka prije kraja sezone, ali još uvijek nije osigurao i Mali kristalni globus u veleslalomu.

Odermatt ima maksimalnih 700 bodova iz sedam nastupa, ali su u kalendaru još četiri veleslaloma, a drugoplasirani Filip Zubčić za Švicarcem zaostaje za 386 bodova pa matematički još uvijek može prestići Švicarca. Trijumf u Palisades Tahoeu je ukupno deseti uzastopni za Marca Odermatta u veleslalomu, kad mu pribrojimo i posljednje tri pobjede iz prošle sezone.

Nakon prve vožnje Odermatt je vodio (1:06.48), ispred iskusnog Norvežanina Henrika Kristoffersena koji je kasnio 15 stotinki. River Radamus, domaći skijaš je bio treći (+0.78). Još je samo
Filip Zubčić bio ispod sekunde na četvrtom mjestu (+0.87). Zubčić nije uspio završiti drugu vožnju, dok je poredak na vrhu ostao isti. Radamus je na kraju sekundu i 37, dok je Kristoffersen bio sporiji 12 stotinki.

"Trenutno je sve jednostavno savršeno. Danas je bilo vrlo tijesno. Znao sam da mogu skijati brže od ostalih i to je definitivno bilo potrebno u ovom posljednjem koraku", rekao je nakon utrke Odermatt.

Kopirati
Drag cursor here to close