Slavlje na domaćem terenu

Odermatt nastavlja dominaciju

Uvjerljivo najbolji veleslalomaš sezone je, dakle, Odermatt koji ima 480 bodova. Drugi je Feller s 261 bodom, dok je treći Kristoffersen s 253 boda. Zubčić se nalazi na desetom mjestu sa 116 bodova.
Sport / Ostali sportovi | 08. 01. 2022. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko je neugodna i teška staza Chuenisbärgl u Adelbodenu pokazalo se još jednom. U sjajnoj atmosferi koja je izgledala pomalo nestvarno s obzirom na posljednja dešavanja oko korona virusa, svoju sjajnu formu potvrdio je domaći skijaš fenomenalni Marco Odermatt. Do četvrte pobjede u petom veleslalomu sezonu Odermatt je došao ispred Austrijanca Manuela Fellera i Francuza Alexisa Pinturaulta.

Međutim, niti jedan niti drugi nisu mogli zaprijetiti na pravi način Odermattu što potvrđuje njegova prednost od 48 stotinki u odnosu na drugog i 54 stotinke ispred trećeg. Svi ostali skijaši su imali veći zaostatak od jedne sekunde.

Nešto slično smo imali nakon prve vožnje, razlika je u tome da smo među pet najboljih imali trojicu ispod jedne sekunde, to je Mathieu Faivre. Na kraju niti Mathieu, niti Zubčić nisu opravdali očekivanja u drugoj vožnji. Zubčić je napravio nekoliko grešaka pa se morao zadovoljiti sedmim mjestom, dok je Faivre završio kao peti. Zanimljiv je podatak da čak 23 skijaša nisu završila prvu vožnju.

Uvjerljivo najbolji veleslalomaš sezone je, dakle, Odermatt koji ima 480 bodova. Drugi je Feller s 261 bodom, dok je treći Kristoffersen s 253 boda. Zubčić se nalazi na desetom mjestu sa 116 bodova. Naravno i u Svjetskom kupu Odermatt dodatno povećao prednost. Ima 845 bodova, dok su mu najbliža pratnja Norvežanin Kilde sa 469 i Austrijanac Mayer sa 447 bodova. Današnji veleslalom je bio posljednji prije Olimpijskih igara.

Kopirati
Drag cursor here to close