Još jedna pobjeda Švicarca

Odermatt je danas bio prebrz za ostale

Poredak na vrhu na kraju je bio isti kao i nakon prve vožnje. Odermatt je pokvario domaći party u Alta Badiji i skinuo De Aliprandinija s vodećeg mjesta i to s preko sekundom prednosti te ukupno desetim vremenom druge vožnje.
Sport / Ostali sportovi | 20. 12. 2021. u 16:58 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo zanimljivo je danas bilo u Alta Badiji gdje je vožen četvrti veleslalom sezone. Marco Odermatt je stigao do pete pobjede u veleslalomu, četvrte ove sezone, osme u karijeri. Iza sebe je ove sezone sjajni Švicarac ostavio Lucu Aliprandinija, dok je kao treći završio Nijemac Alexander Schmid.

Staza u Alta Badiji je već od starta bila u lošem stanju, zbog čega su imali problema i oni s niskim startnim brojevima. Tako je samo pet skijaša imalo zaostatak unutar jedne sekunde, a među njima je bio i pobjednik veleslaloma dan ranije, Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.99).

U prvoj vožnji, Odermatt je startao iza Aliprandinija, te je ostvario vrijeme 1:11.83, domaći skijaš Aliprandini je kasnio 18 stotinki, Schimid 86. Na četvrto mjesto se provukao Austrijanac Stefan Brennsteiner. Još jednu dobru vožnju odradio je Amerikanac Radamus koji je drugu vožnju čekao na osmom mjestu, dok su podbacili Zubčić, Faivre, Feller.

Poredak na vrhu na kraju je bio isti kao i nakon prve vožnje. Odermatt je pokvario domaći party u Alta Badiji i skinuo De Aliprandinija s vodećeg mjesta i to s preko sekundom prednosti te ukupno desetim vremenom druge vožnje. Treći je, kao i u prvom laufu, bio Nijemac Schmid (+1.09). Vrijeme pobjednika je glasilo 2:26.07.

Feller se nakon skromne prve vožnje, u drugoj probio do petog mjesta, Švicarac Murisier. Hrvatski predstavnik Filip Zubčić završio utrku na 12. mjestu. U ukupnom poretku i dalje je vodeći Marco Odermatt sa 633 boda, drugi je Austrijanac Matthias Mayer sa 405 bodova, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 329. Odermatt uvjerljivo vodi i u veleslalomu sa 380 bodova, drugi je ostao Kristoffersen 213, a De Aliprandini se popeo na treću poziciju sa 207 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close