Veleslalom u Val d'Isèreu

Odermatt ponovo slavio, Zupčić odustao

U poretku skijaša u veleslalomu nakon današnje utrke Odermatt je prvi sa 200 bodova, drugi je Pintaurault sa 125 bodova, a treći je Slovenac Žan Kranjec sa 86 bodova.
Sport / Ostali sportovi | 11. 12. 2021. u 16:20 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarac Marco Odermatt je u odličnoj formi. Nakon trijumfa u Söldenu na otvaranju sezone, pa prvog mjesta u Beaver Creeku (Super G), danas je na kraju bio najbrži na stazi "Stade Olympique de Bellevard" u Val d'Isèreu. Odermatt je dominirao u današnjem veleslalomu s obzirom da je i nakon prve voženje držao prvo mjesto.

Startao je kao peti i njegovo vrijeme 1:07.14 je bilo nedostižno za sve ostale skijaše koji su prošli stazom. Alexis Pintaurault koji je svoj lauf odradio prije Odermatta je kasnio 32 stotinke, dok je Filip Zupčići odradio prvu vožnju odlično pa je držao treće mjesto s 33 stotinke slabijim vremenom. Mathieu Faivre je bio četvrti + 0.85, peti Luca di Aliprandidni +0.95. Sa skijašem iz Italije zaključena je skupina pet najboljih čiji je zaostatak na prve voženje bio
manji od sekunde i sve su to bili skijaši s niskim startnim brojevima.

Najbolji posao u drugoj vožnji na kraju će napraviti Manuel Feller iz Austrije. On se s osmog mjesta nakon prve vožnje, vrlo dobrim drugim nastupom probio na postolje. Njegovih 2:13.55 je bilo nedostižno za nekolicinu skijaša koji će krenuti poslije njega.
Luca De Aliprandini je kratak sedam stotinki, Mathieu Faivre je pred svojom publikom završio na šestom mjestu, dok je Filip Zubčić odustao. Alexis Pintaurault je brži od Fellera, ali je sporiji od Odermatta 59 stotinki.

U poretku skijaša u veleslalomu nakon današnje utrke Odermatt je prvi sa 200 bodova, drugi je Pintaurault sa 125 bodova, a treći je Slovenac Žan Kranjec sa 86 bodova. Odermatt je prvi i u ukupnom poretku skijaša i ima 446 bodova. Na drugom je mjestu Austrijanac Matthias Mayer sa 310 bodova, dok je treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 229 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close