Ostaje iza rešetaka još mjesec dana

Odbijena jamčevina za Caina Velasqueza

Nakon svega što je Velasquez napravio suočio se sa čak šest različitih optužnica. Najteža je ona za pokušaj ubojstva bez predumišljaja, prema kojoj bi mogao dobiti najmanje 20 godina zatvora, dok ni doživotna kazna nije isključena.
Sport / Ostali sportovi | 08. 03. 2022. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cain Velasquez ostaje u pritvoru. Njegove nada da će moći braniti s slobode pale su u vodu nakon što je sutkinja Shelyna Brown
jednostavno odbila njegov zahtjev. Kako to već obično stvari funkcioniraju na sudu, obe strane su ponudile svoje argumente, nakon čega je sutknja istakla kako je Velasquezov potez bio nesmotren, te smatra kako se radi o prevelikom riziku koji nosi puštanje na slobodu.

"Ovom sudu je jasno kako postoji velika vjerovatnoća da bi puštanje na slobodu rezultiralo teškim tjelesnim ozljedama, ne samo imenovanim svjedocima koji se žale u ovom slučaju, već i stanovnicima Santa Clare na slobodi. Ovaj slučaj uključuje optužbe o ekstremnoj nepromišljenosti" naglasila je Brown.

Podsjećamo, Cain Velasquez proteklog tjedna odlučio je uzeti zakon u svoje ruke, ali su se stvari zakomplicirale. Nakon svega što je napravio suočio se sa čak šest različitih optužnica. Najteža je ona za pokušaj ubojstva bez predumišljaja, prema kojoj bi mogao dobiti najmanje 20 godina zatvora, dok ni doživotna kazna nije isključena.

"Da li bi netko rekao ocu da to nije ono što treba da radi? Postoji li netko tamo tko smatra kako otac nije "konsultovan" kada su pustili počinitelja nazad u javnost uz kauciju od nula dolara, dok Caina drže bez kaucije. Zbog toga su ljudi zgroženi i to s prvom kako izgleda naš sustav krivičnog pravosuđa" izjavio je ispred suda Cainov odvjetnik Mark Geragos.

Podsjećamo, Cain je u pravoj filmskoj potjeri, prvo dostigao vozilo u kojem se nalazio Harry Goularte, optuženi za zlostavljanje jednog mlađeg člana Velasquezove obitelji, a zatim u namjeri da ga upuca, pogodio drugu osobu. Goularteu je sud odredio kućni pritvor i elektronsku narukvicu za nadzor. Idući Cainov izlazak pred sud, trebao bi biti 12. travnja

 

Kopirati
Drag cursor here to close