Pojavio se i snimak

Velasquezu prijeti 20 godina zatvora

"Tužna tragedija je što je gospodin Velasquez odlučio uzeti zakon u svoje ruke, ugrozivši javnost i sve u kamionetu.Ovaj čin nasilja također uzrokuje više boli i patnje njegovoj obitelji", rekao je okružni tužitelj Santa Clare Jeff Rosen.
Sport / Ostali sportovi | 04. 03. 2022. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši UFC-ov teškaški prvak Cain Velasquez optužen je za ubojstvo i prijeti mu 20 godina zatvora. Kako pišu mediji u SAD-a, Velasquez je poludio nakon saznanja da je jedna njegova bliska rođakinja bila zlostavljana u domu koji vodi majka Harryja Eugenea Goulartea a čiji je klijent Velasquezova obitelj.

Iako nije zvanično potvrđeno za sada se piše o tome kako je Velasquez pratio roditelje 43-godišnjeg Harryja Goulartea koji su ga "pokupili" po završetku suđenja. Nakon toga je krenula Velasquezova potjera nalik onima iz filmova. U jednom trenutku uspio se zabiti u njihovo vozilo svojim automobilom prije nego je ispalio nekoliko hitaca u njihovom smjeru. Jedan od njih pogodio je Goularteovog očuha.

TV kuća NBC je čak uspjela doći do snimka pucnjave koja se dogodila na cesti. Na snimci se vidi kako Velasquezov terenac učestvuje u potjeri automobila s rupama od metaka i udubinama na suvozačevoj strani. Velasquez je uperio pištolj u Goulartea i otvorio vatru dok su se vozila približavala Cochran Roadu i Butterfield Boulevardu u Morgan Hillu, južno od San Josea.

Video: Snimak potjere na NBC-ju

Velasquez je slijedio kamion Chevy Silverado u kojem je bila obitelj Harryja Goulartea. Velasquez je ispalio dva hica u blizini Monterey Roada i Avenije Bailey, pogodivši 63-godišnjeg Goularteovog očuha dva puta.Policija Morgan Hilla ubrzo je pronašla Velasqueza, koji se zaustavio i uhapšen je bez incidenata. Unutar vozila, vlasti su pronašle poluautomatski pištolj napunjen s devet metaka unutar spremnika od 10 metaka. Još jedan spremnik od 10 metaka imao je tri metka, dok su dvije istrošene čaure bile su na suvozačevom sjedalu.

Snimka traje samo 10-ak sekundi i otkriva samo djelić onoga što se dogodilo. Prethodno je Harry Goularte uhapšen i optužen za zlostavljanje Velasquezove maloljetne rođakinje, ali je pušten da se brani s slobode.

"Tužna tragedija je što je gospodin Velasquez odlučio uzeti zakon u svoje ruke, ugrozivši javnost i sve u kamionetu.Ovaj čin nasilja također uzrokuje više boli i patnje njegovoj obitelji", rekao je okružni tužitelj Santa Clare Jeff Rosen u priopćenju u srijedu. Optužba za pokušaj ubojstva proizlazi iz Velasquezove namjere da ubije svoju metu, ali se suočava s ukupno 10 optužbi, prema sudskim dokumentima.

Goulartea je sudac okruga Santa Clara pustio iz pritvora "zbog prigovora okružnog tužitelja", stoji u priopćenju ureda. Uvjeti njegovog puštanja na slobodu zahtijevali su da ostane u kućnom pritvoru, da nosi elektroničku narukvicu za nadzor i da se drži 100 metara od bilo kojeg djeteta mlađeg od 14 godina.

Video: Former MMA Champion Cain Velasquez Arraigned In San Jose

.

Kopirati
Drag cursor here to close