Uspjesi u različitim ligama

Nove pobjede stolnotenisača STK Mostar

Nakon nova odigrana dva kola, STK Mostar je jedini neporaženi sastav u domaćem prvenstvu.
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2023. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza stolnotenisača STK Mostar je još jedan uspješan vikend. Seniorska ekipa je u svom stilu nastavila seriju pobjeda. Nove dvije su ostvarene u Vitezu. Prvo je u derbiju kola STK Mostar bio bolji od
ekipe STK CM 4-2, izravnog konkurenta u borbi za naslov prvaka. Ovaj poraz za sastav STK CM je bio prvi ovosezonski.

Dan poslije, STK Mostar je stigao do još jedne uvjerljive pobjede, savladan je STK Vitez 4:0. Nakon nova odigrana dva kola, STK Mostar je jedini neporaženi sastav u domaćem prvenstvu. Za prvu ekipu STK Mostar nema odmora, jer već narednog petka 24.11 je na rasporedu "vanredno" kolo u kojem je se igra derbi. U KSC Skenderija, aktuelne prvake će ugostiti ekipi STK Aladža iz Sarajeva. 

Za prvi tim su naravno igrali: Luka Matković (c), Lorencio Lupulesku, Dario Pejić dok je trener Toni Vranjić.

Dvije pobjede je upisala i druga ekipa STK Mostar koja nastupa u Prvoj ligi FBiH. Duga ekipa u sastavu: Marko Vučijak, Sandro Soldo, Stjepan Palameta i Tino Vučić je gostovala u Tuzli, gdje su uspjeli savladati ekipe STK Brka 2007 3-1 i STK Lukavac 3-1, dok je poraženi od STK Kakanj 2-3.

Video: Sport Centar Podcast - Toni Vranjić 

Također, treća i četvrta seniorska ekipa, su igrali turnuse Druge odnosno Treće lige Federacije Bosne i Hercegovine u Jablanici i Bužimu. Za treću ekipu su nastupili: Luka Raič, Petar Raič i trener/igrač Željko Mandić, dok su za najmlađu, četvrtu ekipu nastupili: Filip Tabak, Ivor Mešić, Amar Pobrić i Roko Drežnjak. Najmlađi, poslije svakog turnusa stječu stolnotenisko iskustvo koje je neophodno za stolnoteniski razvoj. Sljedeći turnusi za sve Federalne lige je na rasporedu 17.12.

Kopirati
Drag cursor here to close