Razočarao domaće navijače

Norvežaninu Kildeu Super G u Wengenu, težak pad Franzonija

Za Norvežanina Kildea ovo je peta pobjeda ove sezone, druga u superveleslalomu, nakon Beaver Creeka. Ukupno 18. u karijeri, sada je izjednačio broj trijumfa brzim discplinama (9-9).
Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2023. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvertira spektakularnom vikendu u Wengenu bio je današnji Super G koji je naravno vožen na poznatom Lauberhornu. Posljednji skijaš u društvu najboljih 15 danas, poznatiji pod nadimkom "Viking" je perfektno odradio jedan od najpoznatijih superveleslaloma u Svjetskom kupu. I slomio srca velikom broju domaćih navijača koji su čekali u cilju pobjednika, ali ga nisu dočekali. Iako su imali pet skijaša u TOP 10 društvu, računajući i Marca Odermatta koji je završio kao treći.

Aleksander Aamodt Kilde na kraju je slavio u vremenu 1:47.84, što je 27 stotinki brže od vremena drugog, danas vrlo dobrog Stefana Rogentina, dok je Odermatt kao treći kasnio 66 stotinki. Za Norvežanina Kildea ovo je peta pobjeda ove sezone, druga u superveleslalomu, nakon Beaver Creeka. Ukupno 18. u karijeri, sada je izjednačio broj trijumfa brzim discplinama (9-9).

Utrka u Wengenu trajala je više od dva sata zbog brojnih prekida, prvo je iskusni Talijan Christof Innerhofer završio u zaštitnoj ogradi, ali se uspio podići i na vlastitim nogama odskijati do cilja, malo kasnije pao je i i njegov mlađi sunarodnjak Giovanni Franzoni koji je imao manje sreće pa je morao helikopterom biti prebačen u bolnicu, da bi pred kraj utrke zapuhao jak vjetar zbog kojega su preostali vozači morali dodatno čekati na start.

U redoslijedu superveleslalomaša vodeći je i dalje Odermatt sa 340 bodova, drugi Kilde ima 312, a treći Austrijanac Vincent Kriechmayr 209, dok u ukupnom redoslijedu vodeći Odermatt ima 1106 bodova, drugi Kilde je na 746, a treći Norvežanin Henkrik Kristoffersen 565.

Kopirati
Drag cursor here to close