Nakon današnje pobjede u Kvitfjellu

Kilde sve bliže Odermattu

U redoslijedu super veleslaloma Kilde je povećao prednost na vrhu. Ima 480 bodova, dok je drugi Austrijanac Mayer na 350. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa 29-godišnji Kilde se, pak, približio vodećem Odermattu.
Sport / Ostali sportovi | 06. 03. 2022. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde pobjednik je utrke superveleslaloma Svjetskog kupa koja se ove nedjelje vozila u norveškom Kvitfjellu.

Nakon što je dan ranije u spustu osvojio drugo mjesto ovaj put se najjači domaći adut u brzim disciplinama osladio pobjedom i to trinaestom u karijeri u Svjetskom kupu. Sada ima sedam slavlja u super veleslalomu te šest u spustu.

Kao i obično tako je i ova nedjeljna utrka superveleslaloma donijela veliku napetost. Drugi Kanađanin James Crawford je zaostao samo sedam, a treći Austrijanac Matthias Mayer tek 12 stotinki za pobjednikom.Najboljih deset skijaša na utrci uguralo se unutar jedne sekunde zaostatka, a četvrto mjesto osvojio je Talijan Dominik Paris koji je slavio u subotnjem spustu.

U redoslijedu super veleslaloma Kilde je povećao prednost na vrhu. Ima 480 bodova, dok je drugi Austrijanac Mayer na 350. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa 29-godišnji Kilde se, pak, približio vodećem Odermattu. Švicarac je trenutačno na 1239 bodova, dok Kilde opasno prijeti s 1050 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close