Norvežanin Kilde slavio na Streifu

Drugo mjesto je iznenađujuće osvojio 41-godišnji Francuz Johan Clarey sa 42 stotinke zaostatka. Još veće iznenađenje priredio je njegov 30-godišnji sunarodnjak Blaise Giezendanner, koji je sa startnim brojem 43 završio na trećem mjestu (+0.63).
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2022. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde, koji je prije tjedan slavio u spustu u Wengenu, u petak je pobijedio na još jednom klasiku, u spustu u Kitzbuehelu. Na kultnom Streifu organizatori su imali velikih problema s lošim vremenom, prije svega jakim vjetrom, ali je uz manje odgode na nešto kraćoj stazi priča ipak privedena kraju. Kilde je prošao stazu u vremenu 1:55.92 što mu je na kraju s startnim brojem jedanaest bilo dovoljno za 12. pobjedu u karijeri, čak šestu ove sezone.

Prvo je Kilde u Val Gardeni povezao dva trijumfa, to je isto ponovio u Beaver Creeku, nakon čega je slavio u Bormiju i naravno Wengenu. Pored šest slavlja u spustu, ima i četiri prva mjesta u superveleslalomu. Sudeći po rezultatima ove sezone, Norvežanin će biti prvi kandidat za zlatne medalje na Olimpijadi narednog mjeseca.

Drugo mjesto je iznenađujuće osvojio 41-godišnji Francuz Johan Clarey sa 42 stotinke zaostatka. Još veće iznenađenje priredio je njegov 30-godišnji sunarodnjak Blaise Giezendanner, koji je sa startnim brojem 43 završio na trećem mjestu (+0.63). Ovo mu je prvi puta u karijeri da je ušao među pet najboljih u utrkama Svjetskog kupa.

Njegov iznenađujući rezultat gurnuo je Austrijanca Matthiasa Mayera na četvrtu poziciju (+0.67), a vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Švicarac Marco Odermatt (+0.78) osvojio je peto mjesto.

Kilde je preuzeo vodstvo u poretku spustaša sa 405 bodova, a drugi je Matthias Mayer sa 352 boda, dok je trećeplasirani Švicarac Beat Feuz sa 337 bodova.Marco Odermatt, koji vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ima 1120 bodova, na drugom mjestu je Kilde sa 785, a Matthias Mayer zauzima treću poziciju sa 642 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close