Nakon dugo vremena

Njemačka se probila u polufinale Davis Cupa

Britanci su tie breaku prvog propustili četiri set lopte, dok su Nijemci iskoristili svoju četvrtu. U drugom tie breaku je bilo još gore po Britance jer su imali 5:0, ali su izgubili sedam poena zaredom.
Sport / Ostali sportovi | 01. 12. 2021. u 00:33 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Nekada su bili teniska velesila iako su izbornici uvijek imali problema. Boris Becker i Michael Stich nikako nisu mogli igrati zajedno. Odlaskom jednog, pa drugog bilo je sve teže. Posljednji put je Njemačka Davis Cup osvojila 1993. godine. Priznat ćete jako davno. Nakon toga još samo tri puta u polufinalu, posljednji je bio 2007. godine, kada su ispustili 2:1 u Moskvi, u onom starom sustavu.

Posljednjih godina su se rezultati kretali od prvog kola do play offa za opstanak, eventualno četvrtfinale. I evo ih sada u novom sustavu su stigli do polufinala. Pobijedili su Veliku Britaniju u Innsbrucku 2:1. Veliku Britaniju koja je na papiru bila favorit.

Međutim, Jan-Lennard Struff je anulirao lagani trijumf Dana Evansa, pa je odluka pala u igri parova. Krawietz i Puetz igraju sjajno na ovom završnom turniru. U nevjerojatnom meču su dobili kombinaciju Salisbury - Skupski u dva seta.

I to nakon dva sata i četiri minute igre. Britanci su tie breaku prvog propustili četiri set lopte, dok su Nijemci iskoristili svoju četvrtu. U drugom tie breaku je bilo još gore po Britance jer su imali 5:0, ali su izgubili sedam poena zaredom. Igralo se preko dva sata, a samo su Salisbury i Skupski spasili jednu break loptu.

Kopirati
Drag cursor here to close