Hrvatska u polufinalu Davis Cupa

Mektić i Pavić slavili za polufinale

"Osjećaj je nevjerojatan. Mislim da nitko nije očekivao da ćemo doći ovako daleko. Ali, odigrali smo čudesno i jako sam sretan što smo u polufinalu", rekao je Mektić.
Sport / Ostali sportovi | 30. 11. 2021. u 00:21 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju dramatičnog dana i prvog četvrtfinala Davis Cupa, odluka je pala u igri parova. A tu je Hrvatske bila u velikoj prednosti i prije početka. Filippo Volandri je probao nešto miksati, pa je na teren poslao pa je iskusnom Fogniniju dodao sjajnog mladog Jannik Sinner koji je realno bio poprilično potrošen nakon trijumfa u drugom singlu.

Odmorni Pavić i Mektić niti u jednom trenutku nisu imali problema. Već u četvrtom gemu su slomili servis Fogninija i mirno priveli set kraju. U drugom su setu malo dulje čekali na oduzimanje servisa, ali iskoristili su šansu koja im se ukazala u sedmom gemu, ponovno na Fogninijev servis, i odveli Hrvatsku u polufinale.

"Osjećaj je nevjerojatan. Mislim da nitko nije očekivao da ćemo doći ovako daleko. Ali, odigrali smo čudesno i jako sam sretan što smo u polufinalu", rekao je Mektić, a Pavić je pohvalio malobrojne hrvatske navijače:

"Nije ih bilo puno, ali bili su jako glasni u sva tri meča. Bilo je zadovoljstvo igrati ovdje ATP Finals i sada Davis Cup. Hvala, Torino!

Hrvatska teniska reprezentacija peti se put u povijesti plasirala u polufinale Davis Cupa i krajem tjedna će u Madridu krenuti po treći naslov u ovom prestižnom natjecanju. Trećeg prosinca, naravno u Madridu, na rasporedu je polufinale, a Hrvatska će igrati protiv boljeg iz meča Srbija - Kazahstan. Prije turnira bi smo rekli kako je Srbija veliki favorit, međutim, nakon svega što vidjeli u ovoj završnici, sve je moguće.

Kopirati
Drag cursor here to close