Odustao Kamil Stoch

Ništa od skokova u Innsbrucku

Nakon puno odgoda, vjetar je bio prejak, pa je otkazana i probna serija, a kako se vjetar nije smirivao žiri je odlučio da skokova danas neće biti u Innsbrucku.
Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2022. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ništa od skokova na legendarnoj skakaonici Bergisel u Innsbrucku. Tokom cijelog dana organizatori su vodili borbu s jakim vjetrom i na kraju su bili osuđeni na kapitulaciju. Nakon puno odgoda, vjetar je bio prejak, pa je otkazana i probna serija, a kako se vjetar nije smirivao žiri je odlučio da skokova danas neće biti u Innsbrucku.

Po drugi put u povijesti Novogodišnje turneje otkazano je natjecanje i to ponovno u Innsbrucku, u kojem je 2008. godine također vjetar otkazao natjecanje. Tada je turneja završila s dva natjecanja u Bischofshofenu, a tako će vjerojatno biti slučaj i s ovim izdanjem. S obzirom da skakaonica Bergisel nema refletkore u startu su organizatori ostali uskraćeni za mogućnost nekog kasnog popodnevnog ili večernjeg termina.

Ista stvar se dogodila 2008. godine, kada je Innsbruck zamijenio Bischofshofen gdje se skakalo dva puta. Janne Ahonen je upravo s dvije vezane pobjede u Bischofshofenu stigao do ukupnog trijumfa. U ovom trenutku Japanac Kobayashi vodi u ukupnom poretku turneje s velikih 13,2 boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog
Mariusa Lindvika.

Završnicu turneje će propustiti čovjek koji je bio trostruki pobjednik Kamil Stoch. Poljak je bio najbolji 2017. i 2018. kao i prošle godine kada je pobjeđivao u Innsbrucku i Bischofshofenu. Kao posebna za Stocha ostaje 2018. godina kada je najbolji bio na sve četiri skakaonice. Na prve dvije stanice ovaj put Stoch nije uhvatio niti jedan bod.

"U ovom trenutku njemu treba trening. I to puno treninga", izjavio je Adam Malysz, direktor poljske reprezentacije koji je 2001. godine slavio na ovom natjecanju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close