Japanac sve bliži ukupnoj pobjedi

Novi trijumf Kobayashija

Na kraju je Kobayshi zahvaljujući prije svega skoku u prvoj seriji, ostvario pobjedu s jako malom prednošću u odnosu na Eisenbichlera koji je ostao kratak 0.2 boda. Kobayashi je u prvoj seriji imao skok od 143 metra...
Sport / Ostali sportovi | 01. 01. 2022. u 16:44 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanac Ryoyu Kobayashi nastavlja svoju dominaciju na Novogodišnjoj turneji. Nakon trijumfa u Oberstdorfu, Kobayashi je slavio i u Garmishu drugi put u karijeri. Za razliku od prve stanice, kada je trijumf potvrdio sjajnim skokom u drugoj seriji, danas je Ryoyu bio vodeći u prvoj seriji, ali je ovaj put protiv sebe imao raspoloženog prije svega Markusa Eisenbichlera i vrlo dobrog Lovru Kosa u drugoj. 

Na kraju je Kobayshi zahvaljujući prije svega skoku u prvoj seriji, ostvario pobjedu s jako malom prednošću u odnosu na Eisenbichlera koji je ostao kratak 0.2 boda. Kobayashi je u prvoj seriji imao skok od 143 metra, dok je Nijemac nakon 141 metra u prvoj, u drugoj seriji bio čak i duži 143.5 metra, ali nije pobjedio.

Japanac je u drugoj seriji skočio tek 135.5 metara, međutim treba uzeti u obzir činjenicu da je skakao jedini sa zaletišta broj 12. Slovenac Lovro Kos se našao na posljednjoj stepenici pobjedničkog postolja jer je uspio u drugoj seriji popraviti svoj skok za dva i pol metra (135.5/138m) što je bilo dovoljno ta 286.6 bodova. Marius Lindvik treći nakon prve serije na kraju bio četvrti, Jan Hoerl iz Austrije je peti.

Nakon današnjih skokova u Garmishu, Kobayashi kao vodeći na turneji ima 593.2 boda, Lindvik je drugi s 13.2 boda zaostatka i teško će barem po trenutačnoj formi Japanca do prvog mjesta, dok je sada treći Lovro Kos s 17.7 bodova manje od Kobayashija.Kobayashijeva prednost u odnosu na Karla Geiger u Svjetskom kupu je 21 bod.

Kopirati
Drag cursor here to close