Početak Novogodišnje turneje

Ryoyu Kobayashi najbolji u kvalifikacijama

Japanac Ryoyu Kobayashi (129 metra/149,3 boda) bio je najbolji u kvalifikacijama i uspio je pobjediti vodećeg u Svjetskom kupu Karla Geigera (127,5 / 144,9) .
Sport / Ostali sportovi | 29. 12. 2021. u 01:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori i skijaši skakači su imali problema s jako lošim vremenskim uvjetima koji su vladali u kvalifikacijama za uvodno natjecanje Novogodišnje turneje Četiri skakaonice u Oberstdorfu. Kiša i vjetar su primorali organizatore da u jednom trenutku zaustave kvalifikacije koje su ipak nekako završene.

Japanac Ryoyu Kobayashi (129 metra/149,3 boda) bio je najbolji u kvalifikacijama i uspio je pobjediti vodećeg u Svjetskom kupu Karla Geigera (127,5 / 144,9) , a treće mjesto podijelili su Norvežani Halvor Egner Granerud (126 , 5 / 144,5) i Andre Johann Forfang (132 (144,5).

U takvim uvjetima nisu se najbolje snašli Andreas Wellinger i Timi Zajc, što je svakako jedno neugodno iznenađenje. Da je slika skijaških skokova nešto drugačija u posljednje vrijeme potvrdio je Bugarin Zografski, Estonac Aigro, ali i Turčin Fatih Arda Ipcioglu završio na 32. mjestu i u srijedu će imati minimalno jedan skok na Novogodišnjoj turneji, a to će biti i prvi skok za Tursku u povijesti, kada je u pitanju Novogodišnja turneja.

Ipcioglu 2017. postao je prvi turski skakač, koji je u Erzurumu osvojio bodove Kontinentalnog kupa, postao je i prvi turski skijašk skakač, koji je nastupio na nordijskom svjetskom prvenstvu u Lahtiju, gdje se kvalificirao na velikoj i maloj skakaonici, ujedno je i prvi Turčin koji se pojavio u Svjetskom kupu. Ove sezone je osvojio jedno 46.mjesto na otvaranju, dok je u Njemačkoj bio 34.

Kopirati
Drag cursor here to close