Geiger bez postolja

Kobayashijev let za trijumf u Oberstdorfu

Nažalost kao i prošle godine, takmičenje je održano u otužnoj atmosferi, pred praznim tribinama, ali i u vrlo teškim uvjetima, po kiši i neugodnom vjetru.
Sport / Ostali sportovi | 29. 12. 2021. u 19:11 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanac Ryōyū Kobayashi je opravdao očekivanja na prvoj stanici, još jednog 70. po redu izdanja Novogodišnje turneje. Na kraju je imao 2.8 bodova prednosti u odnosu na Halvora Egnera Graneruda koji je uspio povezati dva skoro jednaka skoka. Robert Johansson je završio na trećem mjestu ponajviše zbog slabijeg skoka u drugoj seriji.

Kobayashi je nakon prve serije držao tek šesto mjesto jer njegovih 128.5 metara nije bilo dovoljno za više. Johansson je daleko bolji sa svojih 135.5 metara, Granerud je u prvoj seriji skočio 132. metara, dok je Karl Geiger sa 131.5 metrom bio treći. Ispred Kobayashija je
bio solidni Norvežanin Lindvik.

Ono što nije napravio u prvoj, jeste u drugoj seriji. Ryōyū je skočio daleko bolje od ostalih, otišao je na 141 metara, što je definitivno bilo nedostižno za preostalu četvorku koja se trebala naći na zaletištu. Japanac je očito u velikoj formi, možda i na razini one na prijelazu iz 2018. u 2019. godinu kada je postao tek treći čovjek u povijest s pobjedama na sve četiri stanice Turneje u istoj sezoni. Ukupno mu je to šesta pojedinačna pobjeda na Četiri skakaonice (treća u Oberstdorfu) i 23. u Svjetskom kupu.

Drugi skok druge serije imao je baš Norvežanin Lindvik (137.5 metara), ali je njegov zaostatak iz prve serije bio prevelik. Geiger je podbacio, čak je bio pola metra kraći, pa nije mogao niti do postolja. Geiger je u rodnom gradu, u kojem je lani pobijedio, ipak ostao dužan, završivši na petom mjestu sa 6,1 bodom manje od Japanca.

Granerud nije mogao preko 133 metra, pa je na kraju završio na drugom mjestu. Johansson je također ostao kraći tri i pol metra, pa je na kraju bio treći što opet nije loš rezultat s obzirom na njegovu formu ove sezone. Skakač koji je nekad bio poznat po velikim brkovima je pokazao da je turneja ipak posebna kada su u pitanju i rezultati i forma.

Kamil Stoch, čovjek koji je triput osvajao Novogodišnju turneju, ovaj put u Oberstdorfu nije prošao niti u drugu seriju. Skromnih 118 metara nije mu bilo dovoljno ni da pobijedi Slovenca Cenea Prevca, niti da bude jedan od onih pet "lucky losera"

Nažalost kao i prošle godine, takmičenje je održano u otužnoj atmosferi, pred praznim tribinama, ali i u vrlo teškim uvjetima, po kiši i neugodnom vjetru.

Kopirati
Drag cursor here to close