Igrati do četiri ujutro je previše

Navratilova: Odrediti granicu do kada se meč može igrati

"Moramo da odredimo granicu do kada meč može da traje i da se završi narednog dana. Samo to je razumno. Ovo nije dobro ni za igrače ni za navijače", rekla je Martina.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su mnogi ostali zadivljeni nastupom Andyja Murraya i Thanasija Kokkinakisa u meču koji je završio u ranim jutarnjim satima, dan poslije su se oglasili i neki tenisači i tenisačice koje kritiziraju organizatore, smatrajući nehumanim igrati i gledati jedan meč do ranih jutarnjih sati. Jedna od onih koja je prva reagirala je velika Martina Navratilova.

"Niti jedan sport se ne završava u četiri ujutro, a program za naredni dan kreće u 11. To je ludo i nije fer. Moramo da odredimo granicu do kada meč može da traje i da se završi narednog dana. Samo to je razumno. Ovo nije dobro ni za igrače ni za navijače", rekla je Martina.

Svoje dojmove o kasnom završetku meča imao je i sam Andy Murray.

"Ne znam kome koristi tako kasni završetak. Sada svi pričaju samo o tome, a ne o epskom okršaju Murray - Kokkinakis. Pomalo je nalikovalo na farsu. Nevjerojatno je da su ljudi ostali do kraja, jako to cijenim. Neki od njih su ujutro morali ići na posao. Da je moje dijete skupljač loptica na ovom turniru i da dođe kući u 5 ujutro, kao roditelj bih poludio. To sigurno nije nešto što im koristi. Nije korisno ni za suce i službene osobe, a mislim da ni navijači nisu oduševljeni. U konačnici, nije dobro ni za igrače", slaže se i Murray.

Kopirati
Drag cursor here to close