Škot na poseban način do 50. pobjede na AO Openu

Murray: Uložio sam puno truda da bih igrao jedan ovakav meč

" Ovo je prvi put u karijeri da sam igrao ovakav tie break, do deset poena. Pomalo je čudan osjećaj, jer vodiš 6-1, 7-1, ali nisi još uvijek blizu kraja", pričao je nakon meča Murray.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2023. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do prije nekoliko godina bi zvučalo čudno, podatak da je na jednom turniru iznenađenje napravio Andy Murray. Međutim, nakon silnih problema s ozljedom kuka, operacije, Murray je daleko od svojih najboljih dana. Ustvari, za mnoge je Andy već bivši tenisač i svi nekako čekaju da priča konačno bude završena.

Međutim Andy još uvijek igra i nekako s vremena na vrijeme podsjeti kakav je bio nekada igrač. Danas je to napravio na Australian Openu. Četiri godine nakon što je najavio da bi mu nastup na ovom turniru trebao biti posljednji, Škot je skinuo skalp 13. nositelju u maratoncu koji je trajao četiri sata i 49 minuta.

Murray je dobio Mattea Berrettinija 6-3, 6-3, 4-6, 6-7(7), 7-6(10-6), što je njegova 50. pobjeda na ovom turniru. Murray je odigrao dva odlična seta prije nego što će krenuti povratak Berrettinija. Jedan break u trećem i dugi tie break u četvrtom. Iskoristio je Berrettini treću set loptu za 2-2. Imao je Berrettini i meč loptu na 5-4, a onda je odluka pala u super - tie breaku koji se igra do deset poena. Tu je sve bilo jasno nakon što je Murray poveo 5-1.

"Osjećaću ovu noć i sutra. Ali trenutno sam nevjerojatno sretan i ponosan na sebe. Uložio sam mnogo truda prethodnih nekoliko mjeseci sa svojim timom da bih imao šansu da igram ovako na stadionima kao što je ovaj i u mečevima kao što je ovaj. Isplatilo se. Ovo je prvi put u karijeri da sam igrao ovakav tie break, do deset poena. Pomalo je čudan osjećaj, jer vodiš 6-1, 7-1, ali nisi još uvijek blizu kraja. Imao sam i malo sreće na tu meč loptu. Mislim da je tenis bio vrhunski. Osjećam da sam igrao odlično, ne znam kako je to bilo sa strane. Berrettini je sjajan tenisač, servirao je odlično tijelom cijelog meča", rekao je Murray na kraju. Škot je postao peti tenisač u Open eri ovog turnira koji je stigao do brojke od 50 pobjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close