Meč završio u četiri sata ujutro

VIDEO I Igrajmo do zore, Murray preokrenuo Kokkinakisa nakon 5 sati i 45 minuta

"Bilo je nevjerojatno da sam uspio ovo preokrenuti. Thanasi je nevjerojatno servirao i snažno udarao svojim forehandom. Ne znam kako sam uspio proći kroz to", rekao je nakon meča Murray.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2023. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što napisati za meč koji traje 5 sati 45 minuta? Što napisati za meč koji je završio iza četiri sata ujutro?

Puno toga se može napisati, reći, ali jedna riječ će najbolje opisati sve ono što se dešavalo i tih skoro šest sati tenisa. Neponovljivo. Kokkinakis je imao 2-0 u setovima i 5-2 u trećem, protiv tenisača koji je za mnoge već bivši Andyja Murraya.

Koji je u prvom kolu odigrao dug i težak meč kontra Berrettinija. Murraya koji je posljednji put prošao dva kola na Australian Openu 2017. godine. Statistika je naravno za jedan ovakav meč pomalo "nenormalna". Kokkinakis je pogodio 102 winnera!, odservirao je 37 aseva i napravio je 67 neforsiranih pogrešaka. Murray je na svom kontu imao "tek" 69 winnera, 43 neforsirane pogreške, na servisu je bio poprilično skroman, tek deset as servisa.

Zato je imao čak 22 break lopte, iskoristio je pet. Kokkinakis je četiri puta servis protivniku, imao je ukupno 14 prilika. Ali je ukupno gledajući puno više riskirao. Murray je dobio neke poene na iskustvo, Kokkinakis je promašio previše zicera.

Na kraju je bilo 4-6, 6-7(4), 7-6 (5), 6-3, 7-5. Australac je imao na početku četvrtog seta po dvije break lopte u prva dva servis gema Murraya, pa još dvije da se vrati na 5-4. Šest break lopti nije malo u jednom setu. U setu odluke Kokkinakis nije imao niti jednu break loptu. Spašavao se u sedmom gemu, Murray je ispustio četiri break lopte. Osmu je iskoristio za 6-5.

Ipak je Murray tenisač s najviše povrataka. Protiv Kokkinakisa je kompletirao 11 povratak nakon 0-2. Rekordni. Uz publiku koja je ostala do ranih jutarnjih sati. Bilo je zastava Škotske, Velike Britanije, Australije, Engleske, navijalo se za jednog, drugog.

Video: Najbolji detalji meča 

"Bilo je nevjerojatno da sam uspio ovo preokrenuti. Thanasi je nevjerojatno servirao i snažno udarao svojim forehandom. Ne znam kako sam uspio proći kroz to. Počeo sam igrati bolje kako je meč odmicao. Meč je bio vrlo težak, bilo je frustracija, napetosti, uzbuđenja, svih tih stvari. Nisam se predao, oslonio sam se na iskustvo, ta moja ljubav prema borbi, igranju mi je dala tu jednu dodatnu snagu" rekao je nakon meča Andy Murray.

Kopirati
Drag cursor here to close