Show ide do kraja

Kyrgios i Kokkinakis na krilima navijača do finala

"Obojica imamo drugačiju energiju, drugačiju karizmu na terenu. Samo uživamo i zabavljamo se. Mislim da smo nepredvidivi i zato publika uživa", dodao je Kokkinakis.
Sport / Ostali sportovi | 27. 01. 2022. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako već ne mogu u singlu, mogu u konkurenciji parova. Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis su došli do finala, što vjerojatno u singlu teško da će ikada napraviti. Ali barem uživaju ove godine. Idu iz meča u meč, usput zabavljaju publiku, svoje navijače, nerviraju protivničke i povremeno prelaze granicu normalnog ponašanja u jednom teniskom meču. U polufinalu su sredili Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa 7:6(4), 6:4.

Video: Kyrgios and Kokkinakis Roar Into Australian Open Final 

U svojim ispadima od četiri igrača na terenu prednjačio je naravno Kyrgios dernjavom, raspravom s sucem, nekontroliranim nabijanjem loptica koje se ovaj put išle u reklamne panoe, lomljenjem reketa. Međutim, on je domaći dečko pa publika to sve tolerira iako bi vrlo vjerovatno svakom drugom zviždali zbog takvog ponašanja. OK, navijati da možete, ali ovo nije Davis Cup, ovo je Australian Open, pa se neke stvari znaju kako funkcioniraju ili bi barem trebale. Prigovora su imali svi igrači koji su igrali protiv Kyrgiosa i Kokkinakisa, od prvog kola.

"Odigrao sam puno pojedinačnih mečeva diljem svijeta s nevjerojatnom atmosferom, ali ovaj tjedan s Thanasijem. Ništa nije bolje od ovoga, ovo je bilo ludo", rekao je Kyrgios.

"Sve ovo je zbog publike, atmosfere. To je ono što nas pokreće. Ne bismo imali ovakav rezultat nigdje drugdje, bolesno je. Obojica donosimo nešto drugačije. Drugačiju energiju, drugačiju karizmu na terenu. Samo uživamo i zabavljamo se. Mislim da smo nepredvidivi i zato publika uživa", dodao je Kokkinakis.

Ostaje pitanje kako će se publika ponašati u finalu, jer su tamo Matthew Ebden i Max Purcell - Australci.

"Oni su sjajni igrači parova, nećemo ih shvatiti olako. Očito igraju dobar tenis. Ovo je finale pa mu se radujem. Lijepo je vidjeti kako Australci ostvaruju uspjeh. Jako sam uzbuđen i uživam", napomenuo je Kyrgios.

Kopirati
Drag cursor here to close