Oprostio se pismom

Najveći je potvrdio - kraj karijere

"Teško mi je ovo napisati, ali evo: Više neću raditi bilo kakav natjecateljski napor. Volio sam svoju NFL karijeru, a sad je vrijeme usmjeriti vrijeme i energiju na neke druge stvari koje zahtijevaju moju pažnju", napisao je između ostalog Brady
Sport / Ostali sportovi | 01. 02. 2022. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko dana je trajala neizvjesnost, a onda je došla i službena potvrda. Jedan od najvećih, za mnoge i najveći kojeg je američki fudbal ikada dao, Tom Brady objavio je odlazak u mirovinu. Najveći igrač u povijesti footballa, sedmerostruki NFL prvak, peterostruki MVP Super Bowla i trostruki MVP lige službeno se oprostio od navijača pismom na društvenim mrežama:

"Uvijek sam vjerovao da je football sport u kojem moraš biti potpuno unutra, odnosno ako nisi 100 posto posvećen, onda nećeš uspjeti, a uspjeh je ono što toliko volim u ovoj igri. SVAKOG DANA sam imao fizički, mentalni i emocionalni izazov koji mi je onogućavao da maksimalno iskoristim svoj potencijal. I pokušavao sam to raditi najbolje što mogu 22 godine. Nema prečaca do uspjeha ni na terenu, ni u životu.

Teško mi je ovo napisati, ali evo: Više neću raditi bilo kakav natjecateljski napor. Volio sam svoju NFL karijeru, a sad je vrijeme usmjeriti vrijeme i energiju na neke druge stvari koje zahtijevaju moju pažnju.

Pun osam se ostvrtao posljednjih tjedana i postavljao sebi teška pitanja. Na kraju sam ponosan na sve to smo ostvarili. Moji suigrači, treneri, rivali i navijači zaslužuju 100 posto od mene, ali trenutno je najbolji izbor ostaviti teren sljedećoj generaciji maksimalno posvećenih sportaša.

Mojim suigračima u Bucsima posljednje dvije godine; volim vas dečki i obožavao sam ići u bitke s vama. Posegnuli ste toliko duboko da biste se izazvali i to me inspiriralo da se svaki dan probudim i dajem najbolje od sebe. Uvijek ću biti tu za vas i želim gledati kako se nastavljate gurati dalje da bi bili najbolji što možete biti. Ne mogu biti sretniji sa svime što smo ostvarili zajedno.

Svim navijačima Bucksa; hvala vam. Nisam znao što očekivati kad sam došao ovdje, ali vaša podrška i način na koji ste me prihvatili obogatio je život mene i moje obitelji. Počašćen sam što sam igrao za tako strastvene i zabavne navijače. Kakva ekipa!!!

Gradu Tampi i cijeloj Tampa-St. Petersburg regiji; također hvala. Bilo je prekrasno stanovati u tako zabavnom mjestu. Želim pozivnicu za našu sljedeću paradu na brodovima!

Obitelji Glazer (vlasnici Buccaneersa); hvala vam što se riskirali sa mnom i podržavali me. Znam da sam na trenutke bio prilično zahtjevan, ali vi ste mi omogućili sve potrebno da bismo pobijeđivali, bili ste sve što igrač može traiti od vlasnika.

Jasonu Lichtu (generalni manager Buccaneersa); hvala na svakodnevnoj podršci i prijateljstvu - to nikad neću zaboraviti. Nikad nisam prolazio kroz free agency i bio sam skeptičan oko toga kako možemo doći do uspjeha. Tvoje vodstvo dalo mi je samopouzdanje i zauvijek ću biti zahvalan.

Mom treneru Bruceu Ariansu; hvala što si me trpio! Tvoja čvrsta ruka i način na koji si nas vodio bili su idealni. Ne bismo uspjeli bez tvog iskustva, intuicije i mudrosti. Ja sam ti vrlo zahvalan.

Svim trenerima Bucsa; moja iskrena zahvala za naporan rad, posvećenost i disciplinu potrebnu da bi se izgradila pobjednička momčad., Naučio sam jako puno od vas i izuzetno cijenim odnose koje smo izgradili.

Svakom zaposleniku Bucksa; hvala vak. Svaki od vas bio je važan i svaki dan sam dočekan sa smiješkom. To mi je silno značilo. Vaš rad sačinjen je od dugih sati i teških zadaća, ali molim vas da znate kako sam vidio što ste svi radili. Puno vam hvala.

Alexu Guerreru (alternativni liječnik); hvala ti. Nikad ne bih izdržao svaku nedjelju bez tebe. Toliko je jednostavno. Tvoja posvećenost i stručnost povezano s našim prijateljstvom je nešto nemjerljivo. Naša veza je neraskidiva, volim te.

Donu Yeeju i Steveu Dubinu (agenti); hvala vam. Bili ste uz mene od prvog koraka otkad sam otišao sa sveučilišta Michigan i prije dolaska u ligu. Kakvo je to bilo putovanje, ne bih ga mogao proći bez vas.

Mojim roditeljima i cijeloj obitelji (široj obitelji i nebrojenim prijateljima); volim vas i zahvaljujem za vašu bezuvjetnu podršku i ljubav. Ne mogu ni zamisliti koliko ste mi vremena i energije dali u posljednjih 30 godina. Nikad vam se za to neću moći odužiti. Znajte da vas silno volim.

I na kraju mojoj supruzi Gisel i djeci Jacku, Bennyju i Vidi; vi ste moja inspiracija. Naša obitelj je moje najveće postignuće. Uvijek sam s terena dolazio kući obitelji koja je davala najviše ljubavi, supruzi koja je bila najveća podrška i koja je radila SVE za našu obitelj kako bih se ja mogao fokusirati na karijeru. Njezina nesebičnost omogućila mi je da profesionalno dosegnem najvišu razinu i nemam riječi koliko značiš meni i našoj obitelji. Volim te ljubavi mog života.

Moja igračka karijera bila je uzbudljiva vožnja, puno više od onoga što sam mogao i zamisliti, puna uspona i padova. Kad si u tome svaki dan, onda ne rrazmišljaš o tome kad će biti kraj. Dok pak sjedim sada, razmišljam o svim velikim igračima i trenerima s kojima sam imao privilegiju igrati, kao i onih protiv kojih sam igrao. Konkurencija je bila neustrašiva i duboka, BAŠ KAKO TO VOLIMO. Međutim, naša prijateljstva i odnosi su jednako neustrašiva i duboka. Sjećat ću se brojnih velikih trenutaka i često se podsjećati na njih. Osjećam se kao najsretniji čovjek na svijetu.

Budućnost je uzbudljiva. Sretan sam jer sam sudjelovao u osnivanju nevjerojatnih kompanija @autograph.io, @bradybrand i @tb12sports zbog čega sam uzbuđen i nastavit ću pomagati ih graditi, ali to kako će izgledati moji dani je trenutno "u radu". Kao što sam rekao, ići ću dan po dan. Ono što sigurno znam je da želim provesti puno vremena davati drugima, obogaćivati im živote, baš kao što su to mnogi radili za mene.

S puno ljubavi, poštovanja i zahvalnosti,

Tom

Kopirati
Drag cursor here to close