Stalno je dizao ljestvicu

Belichick: Brady je najbolji quarterback svih vremena

''Želim da se zahvalim navijačima, osjećam ogromnu količinu zahvalnosti prema vama za godine provedene u momčadi New Englanda. Vi ste momka koji je došao iz Californije prihvatili kao svoga, ja sam tu ostao dvadeset godina''
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2020. u 08:27 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nekim normalnim vremenima ova vijest je bila u svijetu sporta na prvom mjestu. Jer ovo je vijest koja reći će oni koji prate NFL mijenja povijest. Realno, mnogi su bili skloni tvrdnji kako se to nikada neće dogoditi, kako Tom Brady nikada neće napustiti New England Patriotse i trenera Billa Belichicka. A dogodilo se.

Video: Tom Brady Tribute

Nakon dvadeset godina. Velikih dvadeset u kojima je s Patriotsima šest puta osvojio Super Bowl, četiri puta bio je njegov MVP, triput najkorisniji igrač lige, 14 puta izabran je za Pro Bowl (izjednačivši rekord), pet puta je bio u All-Pro timovima, osvojio je dvije nagrade za najboljeg ligaškog ofanzivnog igrača, 2009. je bio Povratnik godine, četiri puta je predvodio ligu u dodavanjima za polaganje, triput je imao najviše jarda dodavanja, dvaput najbolji passer rating, 2007. je godine predvodio NFL u prosjeku kompletiranih dodavanja.

''Želim da se zahvalim navijačima, osjećam ogromnu količinu zahvalnosti prema vama za godine provedene u momčadi New Englanda. Vi ste momka koji je došao iz Californije prihvatili kao svoga, ja sam tu ostao dvadeset godina. Ovdje su moja djeca rođena, odrasla. Ne znam što će biti u budućnosti, za koju momčad ću igrati, znam da je ovo jedna nova etapa kako u karijeri, tako i u mom životu, ali vi zauvijek ostajete u mojim srcima. Hvala suigračima, trenerima, svima vama od kojih sam jako puno učio i naučio, uz vas sam svoj potencijal iskoristio do maksimuma. Naša momčad je uvijek postavljala velike standarde u profesionalnom sportu i znam da će nastaviti da radi upravo to'', rekao je na oproštaju od navijača Brady.

Tom je u momčad New Englanda stigao prije dvadeset godina, pazite, kao 199. izbor šeste runde na draftu, sa sveučilišta Michigan. Mnogi su ga opisivali sporim i neuobičajeno građenim za quarterbacka, tek jednim u nizu prolaznika. Prva sezona donijela je Bradyju kao tek četvrtom izboru na svojoj poziciji. Jedan ulazak s klupe, tri bacanja i sveukupno šest osvojenih jardi. Ne biste rekli da će taj momak postati najveći, je li tako? No, teška ozljeda Drewa Bledsoa, tada također velike zvijezde, otvorila je širom vrata Bradyju. Onog trenutka kada je ’’počeo bacati’’ nije stao. Iz utakmice u utakmicu, iz pobjede u pobjedu, od trofeja do trofeja. Jedini je quarterback koji je ostvario 200 pobjeda u regularnoj sezoni, osvojio je 16 divizijskih naslova, igrač je s najviše pobjeda i odigranih utakmica u play offu. U finalu konferencije bio je osam puta zaredom 13 puta ukupno. Po broju dodavanja je najbolji svih vremena, prvi u dodavanjima za touchdown te prvi u istim kategorijama kad je riječ o playoff utakmicama.

''Tom je bio jedan od onih koji je zajedno s nama stvarao ovu momčad. On nije samo pobjeđivao, on je iznova i iznova osvajao titule. Stalno je svaki dan dizao ljestvicu. Ja i on smo svoj odnos izgradili na poštovanju, bilo je posebno zadovoljstvo raditi s ovakvim čovjekom, igračem. On je najbolji quarterback svih vremena'', rekao je Bill Belichick.

Video: Brady je najbolji quarterback svih vremena
Kopirati
Drag cursor here to close