Najveće priče pričaju najveći

Tom Brady potvrdio status najvećeg

Najveće priče pričaju najveći. A Tom Brady to jeste. Najveći kojeg je svijet NFL-a gledao ikada
Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2021. u 12:29 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj čovjek je jednostavno neuništiv. Ovaj čovjek jednostavno može sve. Iz jedne računarski posložene momčadi kao što su New England Patriotsi, nakon dvadeset godina odlučio je otići u jednu drugu. Onu koja je posljednji put u play offu bila prije 14 godina, koja je zadnji pozitivni omjer na kraju regularnog dijela sezone imala 2010. godine. Koja je realno bila samo jedna od onih, koje su, bez ambicija, planova i želja. A onda je sve promijenilo. Njegovim dolaskom. I odmah u prvoj sezoni naslov, pa skoro bez problema naslov, titula, valjda to tako ide. Najveće priče pričaju najveći. A Tom Brady to jeste. Najveći kojeg je svijet NFL-a gledao ikada, jedan od najvećih u sportu uopće. Iako će ove godine napuniti 44 godine.  Utakmicu je završio s 201 prebačenim jardom, samo osam nekompletiranih dodavanja iz 29 pokušaja te tri dodavanja za touchdown. Peti put je bio MVP finala za svoju sedmu titulu.

- Ponosan sam na sve ove momke ovdje, na sve s čime smo se suočavali tijekom cijele godine. Imali smo težak mjesec studeni, ali BA (Bruce Arians) imao je povjerenje u nas, tim je imao puno samopouzdanja. Mislim da smo znali da će se ovo dogoditi večeras, zar ne? Na kraju smo odigrali najbolje što smo mogli na kraju godine. Ne volim praviti usporedbe. Sva titula je velika, tako i ova. Ova momčad je postala prvak i to nam više nitko ne može uzeti, rekao je nakon utakmice veliki Brady koji nije zaboravio svoje suigrače.

- Sjajno je vidjeti velike igrače koji igraju velike utakmice. Svi ti momci su pokazali koliko vole ovaj sport, ovu momčad i onda smo sve to spojili u jedno. Gronk (Rob Gronkowski, Tight ends) je nevjerojatan igrač, suigrač, talentiran s velikom radnom etikom, maksimalno predan.  Leonard Fournette (Running backs) je bio nevjerojatan, blokirao je trčao, mislim da je odigrao jednu nevjerojatnu sezonu.  Dobili smo ga prilično kasno, a on se jednostavno pokazao velikim. Bio je najbolji kada je bilo najvažnije, naglasio je Brady.

Video: Tom Brady Secures His 7th Super Bowl Victory! | Super Bowl LV Highlights

Ono što ne treba zaboraviti, Tom i Rob Gronkowski su nakon ovog trijumfa postali najuspješniji tandem u povijesti doigravanja s 13 dodavanja za touchdown. Do noćas su rekord i prvo mjesto držali legendarni Joe Montana i Jerry Rice iz San Francisco 49ersa. U drugoj četvrtini dvojac je još malo popravio vlastiti rekord novim touchdownom za vodstvo 14:3. Za Gronkowskog je ova titula još i vrjednija jer se prije dvije godine povukao nakon što je osvojio treću titulu s Patriotsima. Bio je uništen i fizički i psihički.

- Došao sam ovdje u momčad koja je bila spremna za velike stvari. Priča je u cjelini bila nevjerojatna i ovo je jedan od mojih najveća uspjeha u karijeri, priča popularni Gronk koji u play offu s Tomom nije uspio kako bismo to mi rekli niti jedno dodavanje za TD.  Sve do finala. U Super Bowlu ga je Brady našao čak šest puta, a dva od ta četiri dodavanja Gronk je pretvorio u touchdown.

Video: Tom Brady

Brady je ugovor s Bucsima dobio na godinu dana uz opciju produženja. Nakon utakmice su ga pitali vraća li se i sljedeće sezone.

- Da, vraćamo se. To ionako znate. Mislim da ste svi znali da će se ovo dogoditi, zar ne? upitao je Brady navijače na stadionu, a oni su mu odgovorili ovacijama. Tu je bila i supruga Gisele Bundchen, proslavljeni brazilski supermodel, s kojom je Brady u braku od 2009. Novu titulu su proslavili sa sinovima Benjaminom (11) i kćerkom Vivian Lake (8), a tu je bio John (13) iz Tomovog prethodnog braka. Lijepa Brazilka je prije Bradyja bila pet godina u vezi s Leonardom Di Capriom.

Kopirati
Drag cursor here to close