Nakon sjajnih polufinala

Najbolje moguće finale, Medvedev - Alcaraz

U finalu Indian Wellsa će igrati Daniil Medvedev koji lovi svoj četvrti turnir zaredom i Carlos Alcaraz koji na ovom turniru nije izgubio niti jedan set i može ponovo postati broj jedan.
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2023. u 09:04 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajna dva meča polufinala tenisača u Indian Wellsu. Očekivano s obzirom na trenutačnu formu tenisača koje smo gledali. Na kraju imamo najbolje moguće finale u ovom trenutku Daniil Medvedev - Carlos Alcaraz.

Medvedev je u polufinalu bio bolji od Francesa Tiafoe 7-5, 7-6(4), nakon dosta uzbuđenja i propuštenih prilika ruskog tenisača. Rus je propustio sedam meč lopti. Tri su došle kod 5-3 u devetom gemu drugog, ali je Tiafoe to znao spasiti. Nove četiri je imao Medvedev na 6-5, ali je Amerikanac bio uporan, svoj najbolji tenis je igrao upravo u tim trenucima. Mogao je Medvedev ranije zaključiti i tie break, jer je vodio 5-1, ali se još jednom Tiafoe vratio na 5-4. Ipak, posljednji put u meču.

Sjajnim servisima, Medvedev je priveo priču kraju. Za prvo finale u Indian Wellsu ikada, za četvrtu u nizu. Ako osvoji četvrti turnir zaredom, ponovit će rezultat Andyja Murraya iz 2016. godine. Za sada Rus ima čistih 19-0.

"Bilo je ludo. U jednom trenutku sam pomislio: "Puno si prilika propustio, mogao bi to skupo platiti", ali sam priveo meč kraju i osjetio neko olakšanje. Igram sve bolje čini mi se od kako je stradao zglob u onom meču protiv Zvereva. Ovo još uvijek nisu moji omiljeni uvjeti za igranje, pa sam se zato onako mučio. Na bilo kojem drugom terenu mogao bih biti, ali nikad se ne zna. Kad si u finalu ne možeš se žaliti, tako da se veselim finalu, nadam se da ću moći igrati svoj najbolji tenis" poručio je nakon meča Medvedev.

Padova je imao u polufinalu i Carlos Alcaraz ali je i on u dva seta slavio protiv Jannika Sinnera. U prvom setu je ispustio 4-2, Sinner je igrao odlično završnicu prvog seta, ali je presudne poene, ipak uzeo Alcaraz. Na kraju je Španjolac slavio 7-6(4), 6-3. I sada je pobjedu udaljen od povratka na prvo mjesto ATP rang liste.

"Protiv Jannika nije lako igrati. Imao sam problema u prvom setu, ali sam ih prevladao. Znao sam u tim trenucima da moram podići razinu svoje igre. U drugom setu je to bilo puno opuštenije. Zadovoljan sam svojom igrom u ovom meču, pobijedio sam jednog odličnog igrača i još uvijek nisam izgubio niti set na ovom turniru" istakao je Alcaraz.

Do sada su Medvedev i Alcaraz igrali samo jednom i to na travi Wimbledona 2021. godine, Medvedev je razbio Španjolca.

Kopirati
Drag cursor here to close