Veliki meč u Indian Wellsu

Tiafoe protiv Medvedeva u polufinalu

Pokušao sam se zagrijati što je duže moguće, popio sam jednu tabletu protiv bolova pa je to vjerojatno pomoglo. Kako je meč prolazio, bilo je sve bolje i bolje", pojasnio je Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2023. u 02:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frances Tiafoe i Daniil Medvedev su kompletirali prvi polufinalni par na velikom ATP turniru u Indian Wellsu. Amerikanac je svoje prvo veliko polufinale na turnirima iz Masters serije izborio nakon što je u četvrtfinalu nadigrao Britanca Camerona Norrieja 6-4, 6-4, koji je tako zaustavljen nakon osam vezanih pobjeda. U prvom setu je presudio break za 4-3, u drugom su obojica tenisača imala problema sa svojim servisom. Britanac je tri puta gubio svoj servis, Tiafoe dva puta. Ipak, kada je Amerikanac otišao na 5-2, dobrim dijelom je sve bilo jasno.

"Stvarno sam sretan. Osjećam se kao da sam mentalno jedan od najboljih igrača na svijetu. Ne radi se samo o prolasku u polufinale,
ja sam ipak pobijedio tenisača koji igra sjajno u posljednje vrijeme. Bilo je malo nezgodno u drugom setu, ali sam stvarno zadovoljan svojom igrom", naglasio je Tiafoe.

U polufinalu Amerikanca čeka Daniil Medvedev koji je u takvoj formi da ga ni iskrenuti gležanj ne može zaustaviti. Sve je nakon prethodnog meča bilo pod upitnikom.

"Zapravo sam sretan što me gležanj malo popustio, jer kada sam se zagrijavao, boljelo je jako. Znao sam da ću igrati, znao sam da ću pokušati. Ali nisam se mogao dobro kretati na zagrijavanju. Pokušao sam se zagrijati što je duže moguće, popio sam jednu tabletu protiv bolova pa je to vjerojatno pomoglo. Kako je meč prolazio, bilo je sve bolje i bolje", pojasnio je Medvedev. Koji je imao i dodatni problem nakon što je ozlijedio palac u drugom setu.

Ni to nije pomoglo Davidovichu Fokini. Medvedev je slavio 6-3, 7-5. Nakon ulaska u polufinale Indian Wellsa, Medvedev je dvije pobjede udaljen od četvrtog uzastopnog naslova. Trenutačno je na omjeru 18-0.

Kopirati
Drag cursor here to close