Španjolac blizu povratka na prvo mjesto

Alcaraz protiv Sinnera za finale

U polufinalu Alcaraz ide na Jannika Sinnera. Sinner je uspio zaustaviti Taylora Fritza koji uživa igrati u Indian Wellsu, za svoje drugo polufinale kada su u pitanju turniri iz Masters serije.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2023. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz je izborio polufinale Indian Wellsa. U meču četvrtifnala je savladao Felixa Augera-Aliassima 6-4, 6-4, što je prva pobjeda Španjolca nad jednim TOP 10 igračem od finala US Opena prošle godine kada je u finalu savladao Caspera Ruuda.

U prvom setu je Alcaraz napravio break za 3-2, na početku drugog je Kanađanin uzvratio, nakon izgubljenog servisa, ali je opet Alcaraz treći putu u cijelom meču uzeo protivniku servis. Alcaraz je puno toga propustio, imao je čak 12 break lopti. S druge strane Felix Auger je napravio šest dvostrukih i pet neforsiranih više. Španjolac je imao samo osam.

"Znao sam da ću imati svoje prilike. Morao sam ih pokušati iskoristiti. Vjerojatno sam odigrao jedan od najboljih mečeva u ovoj 2023. godini. Sretan sam i želim nastaviti igrati u takvom ritmu. Pokušao sam napadati drugi servis, dominirati u izmjenama, igrati s osnovne linije. Jednako tako biti garesivan do kraja, posebno na taj drugi servis.

U polufinalu Alcaraz ide na Jannika Sinnera. Sinner je uspio zaustaviti Taylora Fritza koji uživa igrati u Indian Wellsu, za svoje drugo polufinale kada su u pitanju turniri iz Masters serije. Fritz nije nadoknadio rani gubitak svog servisa iz prvog seta i tek je u finišu drugog i tek je nakon 19 odigranih gemova uspio doći do breaka. Otvarenje trećeg je ponudilo break na break, ali je konačni rasplet došao u samom finišu. Fritz nije izdražao u devetom gemu. Sinner ide dalje nakon 6-4, 4-6, 6-4.

"Samo sam pokušao igrati prilično agresivno i uspio sam. Igrati protiv Fritza na ovom turniru nikada nije lako, prije dvije godine sam izgubio od njega. Zato sam posebno sretan jer znam koliko dobro igra na ovom turniru. Obojica igramo dobro s osnovne linije, ja sam u trećem setu odlučio malo miksati svoju igru, na kraju mi se isplatilo" pojasnio je Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close