Medalja za BiH

Nadina Mehmedović viceprvakinja Europe u taekwondou za juniore

Mehmedović je slavila nad predstavnicama Cipra s 15:1, Srbije s 7:4, Turske s 7:6 da bi u finalu imala vodstvo od 8:2 protiv predstavnice Rusije.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2021. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europsko prvenstvo u taekwondou za juniore u pretak je počelo u Sarajevu.

U iduća četiri dana najbolji juniori iz 45 zemalja bit će sudionici događaja u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Svoj nastup imale su tri bh. natjecateljice, Petra Ždero, koja je poražena u prvoj borbi, Dua Ahmad koja je ostvarila jednu pobjedu nad predstavnicom Rumunije sa 17:9 nakon čega je doživjela poraz i Nadina Mehmedović koja je nakon tri sjajne pobjede u finalu ostala bez zlatne medalje nakon pada koncentracije.

Srebro za BiH

Mehmedović je slavila nad predstavnicama Cipra s 15:1, Srbije s 7:4, Turske s 7:6 da bi u finalu imala vodstvo od 8:2 protiv predstavnice Rusije. Ipak, do kraja borbe poražena je sa 14:10 čime je osvojila srebrnu medalju.

Nakon početnih borbi upriličeno je svečano otvaranje kojem su prisustvovale brojne služe iz Bosne i Hercegovine i Europske taekwondo Federacije.

Prisutnima su se obratili predsjednik organizacionog odbora i član predsjedništva Taekwondo saveza BIH Samir Šarić, Fred Buitenhuis ispred Europske Taekwondo federacije i Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Ovom prilikom predstavljana je i juniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine.

U petak je na rasporedu bilo pet kategorija, od čega dvije muške do 45 i 48 kilograma, i tri ženske, do 55, do 59 i 68 kilograma.

Natjecanje se nastavlja

U kategoriji do 45 kilograma kod muškaraca treća mjesta osvojili su Blunt Owen iz Velike Britanije i Mursalov Punhan iz Azerbejdžana. Drugo mjesto osvojio je Manenkov Maksym iz Ukrajine, dok je zlatnu medalju osvojio Maiorko Lev iz Rusije.

U kategoriji do 48 kilograma dvije brončane medalje osvojili su Barkof Alexandros iz Grčke i Saidi Teimur iz Ukrajine, srebreni je bio Jimenez Marcos iz Španjolskoj, dok je prvo mjesto osvojio Bagov Idar iz Rusije.

U kategoriji žena do 55 kilograma brončanu medalju osvojila je Duvančić Ivana iz Hrvatske, kao i Nguyen Julie iz Francuske. Srebrenu medalju osvojila je Kostenevych Darya iz Ukrajine, dok je Rodriguez Laura iz Španjolske bila zlatna.

U kategoriji do 59 kilograma bronzu su osvojile predstavnica Turske Yigitalp Hatice Pinar i Mcphillie Neve iz Velike Britanije, dok je srebrena bila Marton Luana iz Mađarske.

Najbolja u ovoj kategoriji bila je Chaari Sarah iz Belgije koja je osvojila zlatnu medalju.

U kategoriji do 68 kilograma Husović Esmeralda iz Njemačke bila je brončana, kao i Uzuncavdar Sude Yaren iz Turske. Srebrenu medalju osvojila je pomenuta Nadina Mehmedović iz BiH, dok je zlatna bila Shvedkova Polina iz Rusije.

Europsko prvenstvo se nastavlja i iduća tri dana kada će predstavnici BiH imati priliku za nove medalje.

Kopirati
Drag cursor here to close